Zahid bolji u veznom redu

Norvežanin nastavlja da beleži dobre partije u crno-belom dresu

Partizan je u prošlom kolu protiv IMT-a (5:2) pokazao veliki napadački potencijal, kao i da bi u nastavku sezone mogao da igra atraktivan fudbal. Prvi put u ovom prvenstvu rival crno-belih morao je pet puta da vadi loptu iz mreže.

Pored izvanredne partije debitanata Bojana Kovačevića, Denila Kastilja i Jong-Džun GohaGajas Zahid imao je veliki doprinos u ubedljivom trijumfu nad Traktoristima.

Naime, Norvežanin je postigao sedmi gol u crno-belom dresu, pri rezultatu 2:1, a zatim je izvanrednim dodavanjem spojio sa mrežom Goha, za prvenac Korejca u dresu Partizana.

Zahid je protiv IMT-a prvi put od starta igrao u veznom redu, gde je delovao tokom čitave karijere pre dolaska u Humsku. Međutim, mesto „desetke” lidera Super lige rezervisano je za Bibarsa Natha, ali zbog nagomilanih žutih kartona Izraelac nije bio u protokolu za prethodnu utakmicu, pa je nekada želja Mančester sitija dobila šansu.

Gajas je u protiv IMT-a odigrao jedan od najboljih mečeva u crno-belom dresu, do 55. minuta bio je na mestu centralnog, a zatim i ofanzivnog veziste. Bivši reprezentativac Norveške sve mečeve u crno-belom dresu počeo je kao levo krilo, poziciju na kojoj nije igrao često u prethodnim klubovima.

Zahid je najveći broj utakmica igrao na poziciji ofanzivnog veziste, čak 219, postigao je 43 gola i upisao 50 asistencija. Levokrilni napadač nosio je i dres Valerenge i devet puta se upisao u listu strelaca.

Dolaskom Jong-Džun Goha gotovo izvesno Zahid će da dobije šansu da igra u veznom redu, posebno protiv slabijih rivala gde Partizan ima inicijativu. Natho je rezervisao poziciju ofanzivnog veziste, pa će Gajas da igra „osmicu”, kao i prvi deo igre protiv IMT-a u tandemu sa Leonardom Ovusuom.

Originalni tekst na:Sportski žurnal