“Za mene je ovo kao san!”

Rikardo Gomeš, povratnik u redove crno- belih, na samom startu sezone obradovao je navijače Partizana odličnim nastupom protiv ekipe Proletera koji je krunisao sa dva pogotka. Oduševljenje zbog povratka u klub nije krio ni posle utakmice:
,,Za mene je ovo kao san, vratiti se ovde. Mislim da nije moglo biti bolje od ovoga. Važno je što smo ušli snažno u utakmicu i postigli pogodak na početku. Sve vreme je padala kiša. Teren je bio dobar, ali je zbog vode bilo skoro nemoguće igrati. Dobro je što smo brzo postigli četiri gola, posle smo rasterećenije igrali”.
Kod pogodaka mu je asistirao još jedan povratnik u Partizan, Danilo Pantić, koji je takođe zabeležio dobar nastup u prvoj utakmici sezone.
,,On je odličan igrač. Znam da kada god ima loptu, traži mene, samo treba dobro da se krećem da bih dao gol. Znam da će lopta uvek biti tamo gde treba jer on ima taj kvalitet. Moram maksimalno da iskoristim to”, rekao je Gomeš.
Kako ističe, posebnu čar daje igranje pred publikom, a naročito pred navijalima Partizana:
,,Za nas igrače utakmice bez publike izgledaju kao prijateljske. Ovo je fudbal, ovo je ono što želimo i o čemu sanjamo. Posebno igrati pred našem navijačima, oni nas podržavaju, guraju napred i mislim da smo bolji sa njima”.
Ekipa se već sada priprema za meč protiv Dunajske Strede koji je na programu 22. jula, a ono čemu teže je plasman u grupnu fazu Lige konferencija
,,Svi očekujemo mnogo od tog takmičenja. Počinjemo kvalifikacije u Beogradu, na našem stadionu, pred našim navijačima. Moramo da snažno ući u utakmicu i ostvariti dobar rezultat kod kuće, posle toga ćemo razmišljati o sledećoj”, poručuje Gomeš.
Pored aspiracija na evropskom planu, Gomeš kaže da Partizan može da se bori za trofeje u domaćim takmičenjima:
,,Mislim da ove godine imamo tim sa kojim se možemo boriti za vodeće pozicije u svim takmičenjima. Ovo je samo početak, moramo nastaviti u istom ritmu. Nije lako, ova liga je poprilično jaka, ali moramo da mislimo utakmicu po utakmicu”.

Zvaničmi sajt FK Partizan

Biljana Obradović