Williams-Goss: Saučešće porodicama u Beogradu, važnije je od košarke

Williams-Goss

Foto: Euroleague

Košarkaš Real Madrida, Nigel Williams-Goss, govorio je o četvrtoj utakmici play-offa Evrolige u kome će se njegov tim sastati sa Partizanom.

Amerikanac je bio vidno uznemiren zbog nesretnog događaja u beogradskoj školi.

,,Pre nego što budem govorio o četvrtoj utakmici, prvo bih želeo da uputim saučešće porodicama čija su deca nastradala jutros u pucnjavi u jednoj školi. Obavestili su nas o tome na sastanku pre treninga. Kao otac jednog, plus još jednog deteta koje dolazi, saosećam sa porodicama i zajednicom koja je ostala pod uticajem ovog događaja. Nadam se da će ljudi moći da se podignu posle ovakvog strašnog događaja, to je prva stvar koju sam želeo da kažem.

Košarku u ovakvim situacijama, kako kaže, stavlja u drugi plan.

,,Da, jako nam je važan susret u četvrtak, ali u svetlu ovakvih događaja život je mnogo vredniji i podseti nas koliko je svaki trenutak dragocen.”

Real Madrid je ponajviše zahvaljujući Williams-Gossu uspeo da ostane “živ” u seriji (2:1).

,,Najvažnije bilo da pobedimo. Imamo tim prepun individualnog kvaliteta, sada je bilo bitno da svako od nas iskorači i uradi nešto na terenu. Ispostavili se da sam pogodio važan šut, preživeli smo i idemo dalje.

Svestan je Amerikanac da će naredna utakmica imati još veću težinu za oba tima.

,,Moramo da ostanemo smireni, u ovakvom okruženju moramo da budemo fokusirani i svesni toga da moramo da zadržimo prisebnost u svakom trenutku, da je duga utakmica i da se spremimo za ono što nas čeka.”

Williams-Goss je atmosferu u Štark areni okarakterisao kao sjajnu.

,,Od sekunde kada sam kročio na parket, bilo je jako emotivno za mene. Prvi put sam kročio pred Partizanove navijače, svi znaju koliko ljubavi i poštovanja imam prema Partizanu u kojem sam započeo profesionalnu karijeru. Definitivno je bilo emotivno za mene i jako mi je bilo lepo da igram u ovakvoj atmosferi.”

Cilj u taboru “Kraljevskog kluba” je jasan – vratiti seriju u Madrid.

,,Svaka utakmica za nas je opasnost da je gotovo, zato moramo da uradimo sve kako bismo vratili seriju u Madrid. Nije me iznenadilo kako je Partizan igrao u seriji, imaju odlične igrače i trenera, jako dobru košarku pokazuje u drugom delu sezone.”

Četvrta utakmica play-off serije Evrolige između Partizana i Real Madrida na programu je u četvrtak sa početkom od 20:30 časova.

Originalni članak Basketballsphere.com