Vuletić: Inspektori su bili u Partizanu, uvek smo policiji na raspolaganju

Telegraf sport piše…

Oni su postupali na osnovu zahteva Višeg javnog tužilaštva, a u vezi sa nekoliko krivičnih prijava podnetih oktobra 2016. godine, koje se tiču sazivanja i održavanja Vanredne izborne Skupštine

VLADIMIR VULETIC, MILOS VAZURA
Tokom protekle sedmice inspektori Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije boravili su u Partizanu i zatražili dokumenta koja tiču Izborne Skupštine kluba iz 2016. godine.

Podsetimo, tada su se u Humskoj, posle podele na dve struje, obračunali bivši saradnici, koje je sa jedne strane predvodio Ivan Ćurković, Žarko Zečević, Milorad Vučelić i Miloš Vazura, dok je na drugoj strani bio Nenad Bjeković, zatim sadašnji prvi čovek KK Partizan Ostoja Mijailović, bivši predsednik crno-belih Dragan Đurić.

Obe strane su u svojim redovima imali i nekolicinu političara, bivših igrača, trenera, a pobedila je struja čije liderstvo je kao predsednik kasnije preuzeo Vučelić.

Od tada do danas u Humskoj je, po različitim prijavama i tužbama poražene strane, nekoliko puta svraćala policija, proveravajući dokumentaciju. Poslednji put minule sedmice, po prijavi, može se čuti u Humskoj – Nenada Bjekovića, što za Telegraf potvrdjuje i potpredsednik Vladimir Vuletić.

Foto: Telegraf

– Istina je. Inspektori Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala Ministarstva unutrasnjih poslova Republike Srbije su, tokom prošle nedelje, u skladu sa svojim profesionalnim i sluzbenim ovlašćenjima boravili u prostorijama Partizan.

  • Po čijem nalogu su postupali inspektori?

– Oni postupaju na osnovu zahteva Višeg javnog tužilaštava, a u vezi sa nekoliko krivičnih prijava podnetih oktobra 2016. godine koje se tiču sazivanja i održavanja Vanredne izborne Skupštine Partizana.

Foto: Marko Jovanović

  • Kako je Partizan odgovorio, da li pružio svu neophodnu dokumentaciju policiji?

– Partizan je profesionalno sarađivao sa pripadnicima UKP stavljajući im na uvid svu neophodnu dokumentaciju, što je činio i tokom 2017. godine. Držim da nema mesta bilo kakvom senzacionalizmu niti spekulacijama budući da se radi o zakonskoj obavezi policijskih organa na osnovu zahteva tužilastva u istrazi.

  • Smatrate li da je na Skupštini 2016. godine bilo sve reguilarno?

– Partizan ni jednim svojim gestom ne želi da utiče na rad istražnih organa, tim pre što stoji na stanovištu da je ceo izborni proces 2016. godine, uključujući sazivanje, održavanje i odlučivanje Vanredne skupštine bio u potpunosti zasnovan na Zakonu o sportu i Statutu FK Partizan.

– Kao i tokom protekle duže od dve godine, i sada je FK Partizan bespogovorno spreman da saradjuje sa istražnim organima i Višim javnim tužilastvom u Beogradu – zaključuje Vladimir Vuletić.