Vujačiću zeleno svetlo za transfer

Leto idealna prilika da štoper naplati znanje i Partizan inkasira zadovoljavajuće obeštećenje

Uz glavnu priču – o finalu borbe za trofeje, paralelno figurira „tiha” – bazirana na „eksport – importu” u letnjem prelaznom roku. Partizanov „momentum”!

Tako, pobede nad Vojvodinom, u prvenstvu i polufinalu Kupa Srbije (identično: 2:1), prepliću se sa produžetkom saradnje s Bibarsom Nathom (prethodno: sa Nemanjom Stevanovićem i Slobodanom Uroševićem) i najavama da bi stopama veziste, golmana i levog beka uskoro mogli i – Nemanja Miletić, Aleksandar Miljković i Milan Lukač.

Aktuelno je, uvek, ko bi mogao i da napusti Humsku, Grobari se nadaju s duplom krunom, te…

Prvi na listi, uz dozvolu i napomenu da bi Parni valjak mogao dobrano i da zaradi, svakako je Igor Vujačić, sa dve odlične sezone iza sebe. U krupnom kadru i na veliku scenu „katapultiran” otkad je trener postao Aleksandar Stanojević!

3 miliona evra po Transfermarktu vredi Igor Vujačić

3 gola postigao je Đetić za crno-bele u tekućoj sezoni: Čukaričkom (2) u prvenstvu i Santa Klari u Evropi

Čini se da je sazreo trenutak da se korpulentni štoper reprezentativne reference (standardan uz Stefana Savića u Crnoj Gori) otisne u inostranstvo i naplati znanje, pogotovo – što interesovanje iz „dobrostojećih” država odavno postoji.

Pamtimo: prošlog juna za Đetića ozbiljno su zagrizli francuski Tuluz i ruski premijerligaš voljni da odreše kesu i na Partizanov račun uplate dva miliona evra, ali…

Šef struke, vizije tima po odlasku Svetozara Markovića sa Vujačićem kao komandantom, stavio je veto!

I, sa fudbalskog aspekta – nije pogrešio: Igor je značajno doprineo najčvršćoj odbrani u ligi, srpski viceprvak izborio je proleće u Evropi i dogurao do osmine finala novoformirane Lige konferencije, Grobari se sećaju – Podgoričanin je autorizovao izuzetno važan gol protiv Santa Klare na Azorskim ostrvima.

No, jasno je da je pouzdani defanzivac spreman za veći nivo i, stoga, na Topčiderskom brdu, prezadovoljni učinkom i „vojvodskim” ponašanjem, ni ne pomišljaju da mu prave smetnje pri izboru bogatije i još izazovnije sredine.

Naravno, uz „peckanje dlana”, simboličan osećaj da bi mogao da se zaradi fin novac.

Izvestan odlazak Igora Vujačića na kraju, u Partizanu veruju – trofejne sezone (bar u kupu), označio bi i konkurs za štopera, kako stvari stoje – verovatno i dvojicu.

Originalni članak: Sportski žurnal