VUČELIĆ: Teške godine su prošlost Partizana! Vreme je za titulu!

Predsednik crno-belih dobio je novi petogodišnji mandat u kome očekuje velike uspehe na terenu, ali i po pitanju rekonstrukcije stadiona i gradnje internata

Milorad Vučelić biće na čelu Partizana i narednih pet godina! To je epilog sednice Skupštine Partizan na kojoj su bila pristuna 33 delegata (od ukupno 65), a aktuleni predsednik dobio je podršku njih 30.

U razgovoru za Kurir Vučelić se osvrnuo na učinak u prethodnom mandatu, tekućoj sezoni i planovima za budućnost.

Da li grešimo ako kažemo da su najteže godine iza Partizana?

– Ne grešite! Baš teško, baš teške godine, od bruke na Skupštini kluba, pa preko svih ovih stvari koje nemaju veze sa klubom, ali se se dešavale oko kluba, mislim na Belivukov klan… Sve je to iza nas. Sada razmišljamo samo o aktulenom momentu i evidentno je da tim i klub idu napred – počeo je priču Vučelić.

početak priprema, Miloš Vazura, Milorad Vučelić
FOTO: STARSPORT©

Kako ocenjujete prethodnih sedam godina, pet kako ste na čelu kluba i dve kao potpredsednika?

– Bilo je uspona i padova. Počelo je titulom, duplom krunom, usledilo je nekoliko godina pada, izostanak kupa. Imali smo dobrih međunarodnih mečeva pod Savom Miloševićem, a godina uspona krenula je sa dolaskom Aleksandra Stanojevića… Kažem opet, svih tih drugih problema koji nisu imali veze sa klubom, a opet ostavili su posledice.

Šta je najvažnije što se uradili u prethodnom mandatu?

– Naša najveća pobeda je vraćanje stadiona! Pored toga ponosni smo na činjenicu da imamo sedam reprezentativaca! Sedam momaka, tu uključujem i Radonjića, koji su ponikli u Partizanu, danas igraju za državnim. To je najbolja potvrda kako radimo kao klub i dragoceno priznanje!

Milorad Vučelić
FOTO: STARSPORT©

Navijače zanima samo jedno, a to je tabela. Da li verujete da ćete ostati tu gde ste sada i na kraju sezonu?

– Da! Ja verujem! Verujem! Ova sezona je veoma uspešna za nas odigrali smo već oko 60 odsto mečeva i ovo je sezona uspona Partizana. Velike zasluge odlaze na račun igrača, a ogromne na adresu Aleksandra Stanojevića. Njegova posvećenost i rad od momenta kada je preuzeo mesto trenera donose sve ove rezultate i znam da će tako biti i na dalje.

Planovi po pitanju infrastrukture?

– Renoviranje stadiona i izgradnja internata i pratećih prostorija. Nadam se da ćemo uspeti u tome!

Da li odnosi sa Zvezdom i FSS mogu da budu podignuti na viši nivo, da sve ostane na zdravom rivalitetu?

– Ne zavisi sve od Partizana. Što se tiče dobre volje i razumevanja za sve – to postoji! Sa Fudbalskim savezom bilo je problema, istupali smo… Nadam se da se to sve vraća u normalu. Nažalost, dešava se da neko rešava svoje druge problem koje ima pominjući Partizana. Mi smo uvek samo za zdrav sportski rivalitet.

Milorad Vučelić
FOTO: DRAGAN KADIĆ

Navijači, setite se istorije Grobara…

Može li Partizan da ima podršku ujedninjenog punog stadiona?

– Iskreno se nadam. Pre svega zbog rezultata, jer atmosfera i te kako utiče na igrače. Stadion je mesto gde se navija za Partizana, tako je uvek bilo. Možemo da se vratimo malo u prošlost i vidimo kako je to izgledalo na stadionu, kakva atmosfere su pravili Grobari i kolika je to podrška bila za tim. Isto tako i da pogledamo u drugim prvenstvnima kakvu podršku imaju klubovi. Verujem da ćemo tu sliku gledati u Humskoj.

grobari, Partizan, navijači
FOTO: @STARSPORT

Originalni članak: Kurir sport