VESTERMAN OPET EMOTIVNO O PARTIZANU: Teško mi je da gledam kako se muče, a da smo ostali na okupu igrali bi F4 Evrolige

Večernje novosti

Francuski reprezentativac Leo Vesterman je pre tri godine otišao iz Beograda, ali Partizan nije i neće nikada iz njegovog srca. Sadašnji plejmejker CSKA koristi svaku priliku da istakne period proveden u Humskoj kao prekretnicu u njegovoj karijeri.

Francuz posebno apostrofira rad sa Duškom Vujoševićem, ali i žali što ekipa nije ostala duže na okupu, jer su bili potencijal za F4 Evrolige.

Baš sam na Eurobasketu pričao sa Bogdanom, Lučićem i Milosavljevićem, saglasni smo da bi igrali na Fajnal-foru Evrolige da smo ostali zajedno. Nažalost, nismo održali ekipu, ali se rado sećam tog perioda. Ostvarili smo sjajan odnos, i dalje smo bliski i svi su mi sada veliki prijatelji. Ponosan sam kada vidim bivše saigrače, Partizanovu decu, da igraju na najvišem nivou. Pomenuta trojica su sa Srbijom osvojila srebro na Evropskom prvenstvu, Davis Bertans je igrao odlično. Igra u NBA, baš kao i Lovernj, drago mi je zbog Bogdana što je ispunio svoj san, Milosavljević ima novi ugovor i zaista ih je lijepo videti. Podržavam ih u svemu, rekao je Vesterman za “Glas Srpske”.

Ova sezona Partizana u najavi biće teška kao i prethodna.

Nije lako, konstantno pratim situaciju iz navijačkog ugla. Teško je gledati kako se muče, nadam se da će biti bolje u narednim godinama. Klub mora da ide korak po korak kako bi se vratio u evropski vrh, jer Partizan to zaslužuje zbog prebogate istorije i sjajnih navijača, dodao je francuski reprezentativac.

Nedavno je Vesterman poslao emotivno pismo bivšem treneru Dušku Vujoševiću u kome se zahvalio za period proveden u Beogradu.

Čujemo se često, pričamo koliko je to moguće, malo ja nabadam srpski, on kaže koju reč na engleskom. Dugujem mu mnogo, bio je jedan od razloga zašto sam došao u Partizan. Rad sa njim je dragoceno iskustvo, koliko je dobar trener, toliko je dobar čovek, naglasio je Vesterman.

Najveća Vestermanova želja je da osvoji Evroligu.

Moj najveći san je da budem evroligaški šampion. CSKA je pravi klub za to, pritisak je veliki, ali sam srećan što sam ovde. Dolazak u CSKA veliki je korak u mojoj karijeri, došao sam u odličnu organizaciju gde je lako držati fokus na košarci. Igrači imaju odlične uslove, svi se brinu o nama i to su faktori koji organizaciju čine velikom, zaključio je Vesterman.