Deset medalja na ispisu iz sezone

Zvanični sajt VK Partizan

Stigao je i zvaničan kraj još jedne sezone u kojoj je Veslački klub Partizan bio dominantna figura u našoj zemlji. Godinu je počeo trijumfom na Prvenstvu Srbije na ergometrima, krajem februara, a zaključio je u subotu, 14. oktobra 2017. u Novom Sadu, sa deset odličja na Daljinskoj regati. Na ispisu iz sezone, na stazi dugoj 4.000 m na Dunavu, najsjajnije medalje osvojli su Dimitrije Protić, Ognjen Ilić, Kosta Petković i Veljko Matić u četverac skulu za kadete, Jelena Trivan, Natalija Ilić, Aleksandar Dinčić i Maša Bugarski u Memorijalnoj trci četveraca skul za kadetkinje „Katarina Kunović“ i Andrej Dašić u četerac skulu za pionire u kojem su veslali i Đorđe Kostić, Ilija Radičević i Strahinja Janković iz VK Sava. Do srebrenih odličja stigli su Mihailo Petrović, Jovan Stošić, Pavle Bajić, Ognjen Milinković i kormilar Filip Marjanović u četvercu sa kormilarom za pionire i David Popov, Mihajlo Micić, Nikola Mitrović, Igor Špagnut, Nikola Stanković, Filip Živković, Nikola Roganović, Nenad Radonjić i kormilar Todor Skejić u osmercu za studente, dok su bronzane medalje pripale Tadeju Iliću, Lazaru Grgiću, Aleksandru Kuzmanoviću, Jovanu Radojičiću, Strahinji Pavišiću, Igoru Lučiću, Iliji Bunčiću, Marku Marjanoviću i kromilaru Leu Klariću u osmercu za pionire, Anji Marinković, Ljubici Tešmanović, Ljubici Bušetić i Jani Kojadinović u četverac skulu za pionirke, Pavlu Đukanoviću, Mateju Kujundžiću, Urošu Đurici i Jovanu Maniću, te Andriji Miljkoviću, Strahinji Rakoviću, Mihajlu Žarkoviću i Nemanji Bjelajcu u četverac skulu za pionire i Mihajlu Božinoviću, Dušanu Cvetkoviću, Boju Bojoviću, Ranku Samardžiji, Nikoli Miloševiću, Nikoli Mirilu, Tihomiru Vlajiću, Mateji Šarencu i kormilaru Luki Mladenoviću u osmercu za kadete.

– Nakon Prvenstva Srbije svi naši pioniri i kadeti su bili na zasluženoj pauzi, koju smo prekinuli pre par dana zbog Daljinske regate. Upravo ovo takmičenje u Novom Sadu označilo je kraj odmora i uvod u ozbiljan rad koji nam sledi – kazao je trener Goran Todorović i dodao – Otišli smo u Novi Sad u širokom sastavu jer smo želeli i da ispoštujemo domaćina koji je i ovoga puta pokazao najsrdačnije gostoprimstvo. Iako su rezultati bili u drugom planu zadovoljan sam kako su naši članovi izveslali trke na Dunavu. I muški i ženski četverac skul su potvrdili dominaciju sa državnog šampionata, dok je osmerac za kadete, takođe državni prvak, nastupio u znatno izmenjenom sastavu. I kao takav je ispunio očekivanja. I pioniri i pionirke su bili na visini zadatka, a posebno je imponovalo ponašanje svih naših članova u Novom Sadu, kako na samoj stazi, tako i van nje.

Vasilije Popović, Vuk Mujezinović, Buk Jurišić zauzeli su sedmo mesto u četverac skulu za kadete u kojem je veslao i Aleksa Đurović iz VK Jedrina iz Višegrada. Milica Joksimović, Lara Žigić, Anja Radinović i Ljubica Simanić bile su pete, a Natalija Penev i Vanja Bogdanović sa Ljiljom Marković i Jelenom Rađen i VK Jedrina osme u četverac skulu za kadetkinje, dok su Vuk Švabić, Vasilije Popović, Miloš Pavlović, Batrić Jevrić i kormilar Filip Marjanović zauzeli peto mesto u osmercu za kadete u kojem su nastupili i David Pilipović, Marko Anđelković, Petar Simeunović i Petar Ostojić iz Srebrnog jezera.