Veselinović: Ovusu sjajan u prekidima i dobar za atmosferu

Štoper Vankuvera bioje saigrač Leonardu Ovusuu najnovijoj akviziciji Partizana u Vankuveru

Sudbina je htela da nova akvizicija Partizana Leonard Ovusu i Ranko Veselinović 2020. stignu u Vankuver, učesnika MLS lige. Nekadašnji štoper Vojvodine i reprezentativac Srbije na utakmicama protiv Dominikanske Republike (0:0) i SAD (2:1) i novi adut crno-belih, borili su se zajedno tri sezone u dresu kanadskog kluba. Iako je Ovusu 2023. igrao u Od Grenlandu (25 utakmica), idealna osoba za njegovu analizu je Veselinović.

– Ovusu je sjajan momak i pouzdan igrač. Izuzetno je dobar i za atmosferu. Mnogo pomoći će Partizanu u nastavku sezone – kaže Ranko Veselinović u telefonskom razgovoru.

Koji su Ovusuovi glavni kvaliteti?

– Jak je na lopti, voli da igra. Dobar je u prekidima i odlično izvodi kornere i jedanaesterce, mada penale neće biti potrebno, jer ima Natha. Ovusuu će biti potrebna veća agresivnost, jer je mnogo više duela u Super ligi u odnosu na MLS. Partizan juri titulu i sigurno će svaki meč biti na „krv i nož”.

Da li vas je Ovusu kontaktirao pre dolaska u Humsku?

– Kad se obistinilo dopisivali smo se i otkrio mi je da je jako zadovoljan i srećan što je u taboru crno-belih. Svi su ga lepo dočekali. Rekao sam mu da navijači najviše vole pošten odnos prema timu i da je neophodno da pruži maksimum na svakom meču. Ako bude takav neće imati problema.

Originalni tekst na: Sportski žurnal