Vaterpolo drama na Banjici pripala Radničkom

Vaterpolisti Radničkog ostvarili su pobedu od 12:11 na gostovanju beogradskom Partizanu, u derbiju 14. kola Super lige Srbije i tako zadržali pet bodova prednosti nad najbližim pratiocima.

Bio je to pravi derbi u kome su vaterpolisti Partizana, predvođeni reprezentativcem Stefanom Mitrovićem, bili potpuno ravnopravan rival.

Kragujevčani su bolje otvorili meč i sredinom prve četvrtine stekli prednost od 3:1, posle dva gola Radulovića i jednog Ukropine, ali su onda stali i što su crno-beli iskoristili i serijom od četiri gola stigli do „plus dva“ početkom druge četvrtine (5:3). Nastavila je ekipa Partizana u istom ritmu i na odmor otišla sa dva gola prednosti (7:5).

Međutim, u trećoj četvrtini izabranici Uroša Stevanovića prave preokret i golovima Kruga, Lukića i Ukropine vode sa 8:7. Uzvratio je Stefan Mitrović sa dva gola u finišu treće deonice i omogućio Partizanu da u poslednji period uđe sa vođstvom – 9:8.

Marko Radulović VK Radnički
Foto VK Radnički (Marko Radulović)

Drama do samog kraja

Odmah je usledio novi preokret Radničkog preko Toholja i Rašovića (10:9), a drama je potrajala sve do samog finiša. Minut i po pre kraja Ukropina je pogodio za dva gola prednosti Kragujevčana (11:9), a odmah je uzvratio Mitrović, u situaciji sa dva igrača više (11:10).

Sve dileme oko pobednika otklonio je Strahinja Rašović deset sekundi pre kraja meča – 12:11 za Radnički.

Najefikasniji igrač susreta bio je Stefan Mitrović iz Partizana sa pet golova, dok su u pobedničkom timu prednjačili Aleksa Ukropina sa četiri i Strahinja Rašović, Nebojša Toholj i Marko Radulović sa po dva.

U subotu od 19.45 časova, Radnički u 15. kolu dočekuje ekipu Banjice, uz direktan prenos na Sportklubu 3.

Partizan – Radnički 11:12 (4:3, 3:2, 2:3, 2:4)

BEOGRAD – Bazen: „Banjica“. Bez prisustva publike. Sudije: Stanojević i Putniković.
PARTIZAN: Bulajić, Čabrilo 1, Barać 2, Nešić, Gak, Jakšić, Bućan, Radić, Živojinović 2, Aksentijević, Andrin 1, Mitrović 5, Belopavlović, Dimitrijević. Trener: Korolija.
RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 2, Stanojević, Janković, Toholj 2, Krug 1, Ukropina 4, Branković, Pljevančić, Miličić, Lukić 1, Panić, Todorovski, Radulović 2. Trener: Stevanović.

Tekst: Sport Klub