Urnebesne anegdote o Taribu Vestu!

Sa njim nikad nije bio dosadno.

Trener Partizana Igor Duljaj je ove jeseni već uspeo sa crno-belima da uradi dosta toga dobrog, to pokazuje i tabela Superlige Srbije na kraju jesenjeg dela sezone, na kojoj crno-beli zauzimaju prvo mesto.

Međutim, na evropskoj sceni cilj nije ostvaren, Partizan je eliminisan još u kvalifikacijama za Ligu konferencija, pa je ovaj tim kluba iz Humske daleko od nivoa na kom je bio onaj od pre dve decenije kada je Duljaj kao igrač bio deo ekipe Partizana koja se prvi put plasirala u Ligu šampiona.

U intervjuu za ”Informer”, Duljaj se prisetio tih dana, a posebno nekih anegdota sa tadašnjim saigračem Taribom Vestom. Nigerijski defanzivac je imao veoma važnu ulogu u toj ekipi Partizana, ali je malo nedostajalo da ga trener Lotar Mateus skloni iz tima zbog nediscipline.

I to, ali i još dosta zanimljivih detalja o Vestu otkrio je Duljaj u ovom intervjuu.

”Uh, toga ima pregršt. Bili smo u Cirihu, trebalo je da obiđemo kuću fudbala, ali nisu hteli da nas prime jer se prethodno desio neki incident. Mateus nas je pustio da odemo da se prošetamo, a kad smo se vratili u hotel, na ceduljici je bila Taribova poruka: ‘Otišao sam u Milano da sredim frizuru, eto me za tri dana’. 

Kad je došao, Lotar nije hteo da ga primi nazad. Svi smo molili šefa da mu oprosti, Taribo je klečao na kolenima. Kod Vesta sam prvi put u životu video da neko na dan utakmice ide u teretanu, što je za nas bilo nezamislivo. 

Nije umeo ni da vozi kako treba, koristio je samo prvu i drugu brzinu. Jednom je zvao, kaže stao mu auto na Gazeli! Nije znao da treba ponekad i gorivo da sipa. 

Ma jako simpatičan lik, pozitivan, mnogo nam je pomogao. Pred Njukasl nam je rekao da će on ‘da pojede Širera’. I to s onakvim kolenom. Pritom je zaboravio kopačke u Beogradu, pa je zvao sponzore kluba i navijače da mu ih ponesu kada krenu za Englesku”, ispričao je Duljaj.

Originalni članak: Sportske net