“UPROPASTILI SMO KOŠARKU! HRVATSKI I CRNOGORSKI LOBI NAM KROJI SUDBINU”

Proslavljeni košarkaš Partizana Goran Grbović bez otvoreno je prokomentarisao aktuelnu situaciju u srpskoj košarci i regionalnoj ABA ligi.

Grbović smatra da je nedopustivo to što nam crnogorski i hrvatski lobi kroji ligu.

Naša liga, domaća, stagnira, dok ABA liga bez srpskih klubova, ako izuzmemo Megu, ne može da opstane. Mi jednostavno dozvoljavamo da nam crnogorski i hrvatski lobi kroji ligu koja je naša, pa mi je finansiramo i držimo je živom, a oni nam kroje. To jednostavno ne smemo da dozvolimo. Moramo ili da se suprotstavimo ili da jednostavno istupimo iz regionalnog takmičenja i okrenemo se jačanju domaćoj KLS. Ako se desi ova druga opcija to bi bio kraj ABA lige“, kaže Grbović za “Informer”.

Bivši košarkaš smatra da bi klubovi mogli da izbore učešće u Evropi i iz naše domaće lige.

Uveren sam da i iz KLS naši klubovi mogu u Evropu. Prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu hoće da nas sasluša. Ako se odlučimo za našu ligu, onda treba sa njim da se razgovara i da se nađe dogovor za srpskog predstavnika“, kaže Grbović i dodaje:

Jedini problem je što se našoj struci više ne veruje. To je tužno.Upropastili smo košarku, i to nije slučaj samo poslednjih godinu dana, već unazad nekoliko sezona. Ako se nešto ne uradi biće sve gore. Košarka nam tone, ako sačekamo da potone koštaće nas mnogo više nego da pokušamo sada da se trgnemo“.

Izvor: Kurir sport/Informer

Jedan komentar

Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *