Umorni Partizan vadi fleke protiv Čukaričkog (nedelja, 19 časova, mogući sastavi)

Sportski žurnal

“Na svim kolosecima smo, još uvek, u dobroj poziciji, protiv Čukaričkog bi trebalo da napravimo prekretnicu i krenemo u pobednički pohod”  – rekao je Miroslav Đukić, trener Partizana
Partizan – Čukarički (nedelja, 19 časova, TV Arena 1, sajt Volimpartizan.rs )
Stadion: Partizana. Sudija: Srđan Jovanović. Pomoćnici: Uroš Stojković, Milan Mihajlović.
Mogući sastavi:
PARTIZAN: Stojković, Vulićević, N. R. Miletić, Mitrović, Antonov, Radin, Everton, Janković, Tavamba, Suma, Ožegović.
ČUKARIČKI: Kirovski, Radić, Kopitović, Puškarić, Bogosavac, Drinčić, Docić, Kajević, Zorić, Ovusu, Mudrinski.

Situacija u Partizanu posle bolnog poraza od Dinama: narodski – nije još dogorelo do nokata, ali vreme je da zasvetli crvena lampica i uključi se alarm. Bez vojničkog raporta: „stanje redovno”, uoči dolaska Čukaričkog.

Srbima je pod kožom da neretko (preu)veličaju stvari: redovnom događaju utkaju senzacionalističku crtu. Otud…

– Tačno, u petak sam imao sastanak s predsednikom, generalnim i sportskim  direktorom. Seli smo prijateljski da pričamo o situaciji u Partizanu. Nije bilo nikakvih tenzija, ultimatuma. Normalne stvari – opovrgava Miroslav Đukić zaključke da mu je na skupu s klupskom vrhuškom ostanak na trenerskoj klupi uslovljen evropskim prolećem.

Nema razloga da ne verujemo Đukiću. No, mnogo važnije: da li šefu struke crno-belih, posle razočaravajućeg drugog poluvremena i ishoda meča s Kijevljanima, navijači veruju da može da pokrene ekipu iz letargije?

– U petak smo razgovarali i sa prvotimcima, prethodno – imali trening oporavka. U globalu, pohvalili smo to njihovo prvo poluvreme, odigrali su zaista izvrsno. Na čemu moramo da radimo? Na ispravljanju grešaka iz drugog poluvremena! Partizan mora da igra konstantno, na visokom nivou, svih 90 minuta, pogotovo u Evropi. Videli smo protiv Dinama: svaka greška se plaća. Ne vredi se osvrtati nazad, gledamo samo – napred. Na svim kolosecima smo, još uvek, u dobroj poziciji. Protiv Čukaričkog bi trebalo da napravimo prekretnicu i krenemo u pobednički pohod.

Na udaru javnosti je, naročito, odbrambena četvorka. Tačno, igra slabo. Ali, jesu li samo oni „za na krst”? Postoji dilema: da li VulićevićOstojić i Miletići nisu u formi, ili – igrači iz drugih linija tima ne igraju defanzivu i kvartet stavljaju u problem?

– Fudbal je kolektivna igra, kada ekipa ne odradi dobro defanzivu, to znači da ni Tavamba ni Ožegović nisu dovoljno pomagali, Suma i Janković, takođe. Isto, kada ofanzivno ne funkcionišemo dobro, Ostojić i Miletić nisu dali dovoljno dobre lopte napadačima. Sve je to spojeno.

Ako već nije dozvoljeno spavanje na lovorikama, tek nije – plakanje za propuštenim. Da je Partizan slavio protiv Dinama šepurio bi se na čelu Grupe B Lige Evrope, ovako… Crno-beli „žive” od trijumfa nad Čukaričkim!

– Težak zadatak i – dobar protivnik. Čukarički je ofanzivna i agresivna ekipa, hoće i zna da igra fudbal, s pravom u gornjem delu tabele. Posle evropske utakmice, otežavajuća okolnost.

Cilj je, pak, kristalno jasan…

– Mi smo Partizan i uvek idemo na pobedu. Siguran sam da ćemo da odigramo dobro.

Zbog povreda su van stroja: TošićKosović i Jevtović.

– Sigurno da će da bude i rotacija.  Na nekim mestima moramo – najavljuje Miroslav Đukić