UEFA sumnjala na njega, a sudiće večiti derbi! Sve to za tri godine!

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije donela je odluku da će glavni arbitar predstojećeg “večitog derbija” biti Pavle Ilić!

Ovo nije prvi put da je ime mladog Kragujevčanina u centru pažnje domaćih ljubitelja sporta. Naime, pre tri godine utakmica nižeg ranga u kojoj su se sastali Sloga i Trajal (0:0) našla se pod lupom UEFA, zbog sumnje da je bilo nečasnih radnji. Upravo je u centru pažnje bio Ilić, koji je bio glavni arbitar te utakmice.

Evropska kuća fudbala ustanovila je tada da je primećen povećan broj uplata u kladionicama na veliki broj žutih kartona na pomenutom meču. Sudija predstojećeg “večitog derbija” tada je pokazao čak deset žutih kartona, od čega su devet dobili fudbaleri Sloge. Dosudio je i jedanaesterac za goste koji nije iskorišćen.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije odmah je pokrenula istragu protiv Ilića i njegovih pomoćnika – Njegoša Tubića i Marka Živkovića, kao i četvrtog arbitra Nikole Đorđevića. Od osumnjičenih je zahtevano pisano objašnjenje koje su oni i pružili, da bi na kraju bilo ustanovljeno da nečasnih radnji nije bilo.

 

Podsećamo, Pavle Ilić deliće pravdu na predstojećem, 172. “večitom derbiju” koji se igra na “Marakani” u subotu sa početkom od 17 časova.

Originalni tekst: informer.rs