U znak sećanja na 1999: Ponovo igraju Partizan i AEK

Crno-beli predožili atinskom klubu da se odigra prijateljski meč ove godine, Grci prihvatili, traži se slobodan termin

Grci su na delu pokazali da su nam prijatelji. Godina 1999. Bombardovanje, nemiri, tenzije… U stanju opšteg haosa i neizvesnosti, dok su rakete letele nebom, I AEK dolazi na stadion Partizana i sa crno-belima igra prijateljski meč. Nacrtane mete prišivene za dresovima i poruka na transparentu – stop bombardovanju. Emocije!

U to ime, Partizan je predložio AEK-u, posredstvom srpskog ambasadora u Atini, da se ponovo odigra prijateljska utakmica dva prijateljska kluba. I to u godini , obeležavanja 20 godina od NATO agresije. Na taj događaj se gleda kao istorijski. Ima važnost za Partizan.

AEK je pozitivno odgovorio na predlog Parnog valjka, mada još nema definitivne odluke gde bi se utakmica igrala. I pre svega – kad? Aktuelna reprezentativna pauza je poslednja do kraja sezone, sad slede samo takmičarske utakmice, zatim obavezni predah između dve sezone, početak priprema za novu, kvalifikacije za evropska takkmičenja… Dve opcije su u igri: usred leta, dok se i jedni i drugi budu spremali za novu takmičarsku godinu ili s jeseni, u prvom slobodnom terminu zbog obaveza državnih timova.

Kako god, AEK je 1999. ispao fer prema Partizanu, a sada bi crno-beli da se na neki način oduže Atinjanima tako što su predložili još jedan duel. Bio bi to lep gest.

Pogledajte neke fotografije sa pomenute utakmice, uz podsećanje da su crno-belih su tad nosili Saša IlićVladimir IvićAleksandar Stanojević

Izvor Mozzart sport