U Zagrebu regatni prvenac za naše veslače u 2017.

Zvanični sajt VK Partizan

Veslači našeg Kluba ovog vikenda na Regatnoj stazi na Jarunu u Zagrebu imaće regatni prvenac u ovoj sezoni. Na 34. internacionalnoj regati „Croatia Open“ 8. i 9. aprila nastupiće čak 23 naših članova koji sa trenerima Nebojšom Ilićem, Aleksandrom Ivkovićem i Goranom Todorovićem put Hrvatske kreću u petak. Od pomenutog broja njih četvorica, Miloš Vasić, Nenad Beđik, Marko Marjanović i Andrija Šljukić, veslaće pod zastavom Srbije. Vasić i Beđik, koji su na nedavnom testu 3×4.000 m ispunili A kriterijum, oba dana veslaće u konkurenciji dvojaca bez kormilara za seniore A. Budući da je prvi dan u ovoj konkurenciji prijavljen svega jedan čamac postoji mogućnost da svoju trku odrade sa dvojcima bez kormilara seniora B. Marjanović, koji je poput Vasića i Beđika ispunio A kriterijum na testu 3×4.000 m, i u subotu i u nedelju nastupiće u konkurenciji skifova za seniore A, dok će mlađi senior Šljukić, u istoj disciplini, prvog dana veslati u konkurenciji seniora B, a drugog dana u konkurenciji seniora A.

Ostali naši veslači će se boriti pod klupskim bojama. Prvog dana u konkurenciji seniora B nastupiće vlasnici kriterijuma A sa testa 3×4.000 m, Igor Đerić i Damjan Lazić u dvojcu bez kormilara, te Aleksandar Beđik, Vanja Obradović i Aleksa Tošić u skifu. U konkurenciji juniora u subotu na stazu izlaze dvojac bez kormilara Vuk Mladenović, Veselin Tričković i skifisti Aleksandar Izda, koji je na testu 3×4.000 m ispunio kriterijum B, Pavle Lijeskić, Marko Gatalica i Lazar Ilinčić. Prvog dana na Jarunu ogledaće se i dva naša kadetska dubl skula. Jedan će činiti Veljko Matić i Kosta Petković, a drugi Nikola Mirilo i Matija Šarenac.

Drugog dana naš Klub će nastupiti sa sedam čamaca. Aleksandar Beđik, Igor Lucić, Igor Đerić i Damjan Lazić veslaće u konkurenciji seniorskih četveraca bez kormilara. U istoj disciplini samo u konkurenciji juniora imaćemo dva čamca. U jednom će veslati Pavle Lijeskić, Veselin Tričković, Vuk Mladenović i Aleksandar Izda, a u drugom Marko Gatalica, Luka Stijačić, Nikola Lončar i Marko Đuranović. U juniorskim dubl skulovima nastupiće Vuk Mladenović i Veselin Tričković, te Pavle Lijeskić i Aleksandar Izda. Nikola Milošević će se ogledati u skifu, a Matija Šarenac, Nikola Mirilo, Veljko Matić i Kosta Petković u četverac skulu za kadete.

– Što se tiče seniora A i seniora B njima će regata u Zagrebu biti provera svega onoga što smo radili na treninzima. Znamo otprilike njihove trenutne brzine, a ostaje da se one potvrde na samoj regati. Takođe, seniorski četverac bez kormilara Aleksandar Beđik, Igor Lucić, Igor Đerić, Damjan Lazić imaće dobar test pred Izbornu regatu za Svetski kup koji će početkom maja biti održan u Beogradu. Za juniorske posada „Croatia Open“ će biti prvi kriterijumska regata za sastav državnog tima. Pokušaćemo svim silama da već na njoj ispunimo kriterijume u što više čamaca, budući da nastupamo u skifu, dubl skulu, dvojcu bez kormilara i četvercu bez kormilara – kazao je prvi trener VK Partizan Aleksandar Ivković.