U VTB ligi prezadovoljni zbog dolaska Partizana

KK Partizan NISfoto: KK Partizan NIS

Predsednik VTB lige Sergej Kuščenko izrazio je zadovoljstvo što će na Superkup turniru lige učestvovati Partizan i Mega.

„Prve razgovore o učešću srpskih klubova na Superkupu imali smo još tokom Fajnal Fora Evrolige u Beogradu. Dugo smo razgovarali i nakon što smo dobili preliminarnu dozvolu da nastavimo pregovore održali smo sastanke sa nekim klubovima.

Ruski i srpski košarkaški klubovi imaju duge veze, poštujemo srpsku košarku, istorijski jednu od najjačih u Evropi, kao činjenicu da je u VTB ligi radio veliki broj srpskih poznatih trenera i košarkaša. Sve je to omogućilo da dođemo do dogovora sa Partizanom i Megom o njihovom učešću na Superkupu. Izuzetno smo zahvalni ljudima koji vode ova dva kluba na želji da dođu i pomoći oko organizacije.

Učešće srpskih timova je od velike važnosti za internacionalni karakter lige koji podržavamo.

Mnogo je klubova koji na primer u ovo vreme održavaju trening kampove recimo u Turskoj, igraju sa najboljim evroligaškim timovima poput Anadolu Efesa. Naša komunikacija sa drugim zemljama po pitanju sporta se nastavlja. Superkup je logičan korak u ovoj međunarodnoj priči“, rekao je prvi čovek VTB lige.

Superkup VTB lige biće održan od 22. do 25. septembra u VTB Areni. Učestvovaće šest timova – CSKA, Uniks, Zenit, Lokomotiv Kubanj, Partizan i Mega.

Originalni tekst Sport Klub