U Slovačkoj sa novim golmanom, a bez Sejdube Sume

Jedna promena na spisku crno-belih pred revanš u Dunajskoj Stredi

Vreme čitanja: 2 minuta| sreda 28 jul 2021 08:21Fudbaleri Partizana (© MN Press)

Odlazak Vladimira Stojkovića u Saudijsku Arabiju stvorio je rupu u golmanskom kadru Partizana, a privremeno će je popuniti – tinejdžer! Dok se ne dovede zamena najboljem golmanu Srbije u 21. veku (među kandidatima su Dušan Marković iz moldavskog Šerifa i Stefan Čupić iz kiparskog Olimpijakosa), u seniorski pogon prekomandovan je Đorđe Mihajlović.

Reč je o talentu iz „klase 2004“ koga je klub iz Humske 1 dopisao na listu licenciranih fudbalera za mečeve kvalifikacija u Ligi konferencija. Nalazi se Mihajlović među putnicima za Dunajsku Stredu, u večernjim satima odradiće trening prvog tima zajedno sa starosedeocima Aleksandrom Popovićem i Nemanjom Stevanovićem i u statusu trećeg golmana čekati eventualnu šansu u revanšu sa DAC-om.

Mihajlović je deo ekipe Partizana koja je u prethodnoj sezoni dominantno osvojila titulu u Kadetskoj ligi Srbije, pod komandnom palicom trenera Vladimira Ješića branio je 21 meč, a dolazi iz generacije koja je iznedrila Sameda Baždara, od koga u Humskoj dosta očekuju.

Stojković/Mihajlović je jedina promena na spisku registrovanih fudbalera crno-belih za dvomeč sa DAC-om. Na njemu se nalazi Sejduba Suma, ali Gvinejac nije otputovao u zemlju koja ga je fudbalski iznedrila, ni na ovoj utakmici neće konkurisati za sastav, iako je napokon „sredio“ papire i dobio vizu za ulazak u zemlje Evorpske unije. Iz tabora crno-belih uveravaju da je jedini razlog što još nije spreman činjenica da nije prošao pripreme u Sloveniji.

U odusustvu povređenog Aleksandra Miljkovića i suspendovanog Marka Živkoviča, treneru Aleksandru Stanojeviću u Slovačkoj su na raspolaganju sledeći igrači:

Golmani: Popović, Stevanović, Mihajlović;

Defanzivci: Lutovac, Vujačić, Saničanin, Ostojić, Đorđević, Urošević, Obradović;

Vezisti: Zdjelar, Jojić, Šćekić, Smiljanić, Pavlović, Marković, Holender, Terzić, Natho, Pantić, Jović;

Napadači: Rikardo, Baždar i Milovanović.

Originalni članak: Mozzart sport