U Partizanu uvereni da tokom zimske pauze neće biti promena u stručnom štabu: Mirković ostaje!

Večernje novosti pišu…

KRATKA izjava Zorana Mirkovića neposredno po završetku meča sa Mačvom bila je dovoljna da se pokrene priča o njegovom ostanku na klupi Partizana, što je i normalno, s obzirom na ono što je strateg crno-belih izgovorio. I pored toga, iz Humske stižu uveravanja da će se tokom zimske pauze tragati samo za pojačanjima u igračkom kadru, a ne i u stručnom štabu.

– Teško se snalazim u ovim vremenima, ne u vremenskim uslovima, tako da ću vrlo dobro razmisliti šta dalje. Sada sam možda i “vruće glave”, pustimo da prenoći, ali ću sigurno u narednim danima doneti odluku o svemu – rekao je novinarima posle “hokejaškog meča” sa Šapčanima trener crno-belih Zoran Mirković.

Na osnovu izrečenog, mnogi su tokom vikenda očekivali buru u Humskoj, ali se ona dogodila samo na planu (ne)regularnosti domaćeg šampionata, što je nateralo Upravni odbor da izda saopštenje u kojem je čak zaprećeno istupanjem iz lige. O treneru ni reč, sve do juče, kada je sportski direktor Ivica Iliev, u razgovoru za “Novosti”, objasnio da ono što je u petak delovalo kao potencijalni problem uopšte ne postoji.

– Ne znam na osnovu čega su krenule te priče. Kod nas se u zemlji uvek sve posmatra negativno. Na tu temu nismo ni razgovarali, i po tome je jasno da se u klubu nije ni postavljalo pitanje da li Zoran Mirković odlazi ili ostaje trener Partizana. A kada je u pitanju drugi deo njegove izjave, moram da kažem da imamo iste poglede. Bata uživa veliku podršku svih nas – objasnio je Iliev.

Za razliku od pitanja struke, koja, kako je naveo Iliev, više i ne postoji, mnogo je nedoumica u vezi sa igračkim kadrom, gde crno-bele čeka ozbiljna rekonstrukcija, praktično u svim linijama tima. Početak priprema za drugi deo sezone zakazan je za 8. januar 2019, i u prva dva dana će biti obavljena standardna medicinska testiranja. Od 10. do 25. januara srpski vicešampion će trenažni proces obavljati u Beogradu, a onda sledi odlazak u toplije krajeve (turski Belek), gde će Partizan boraviti do 8. februara i odigrati nekoliko kontrolnih utakmica.

Back to Top