U PARTIZANU SAM HTEO DA ZAVRŠIM KARIJERU: Ovako je moralo da bude

Čuveni srpski vaterpolista o povratku među crno-bele, reprezentaciji, 2020. godini…

Vaterpolo reprezentativac Srbije Stefan Mitrović smatra da će posledice pandemijske 2020. godine po psihu ljudi tek videti, kao i da iz svega što se dešavalo treba izvući pozitivne strane.

– Kada se desi odlaganje Olimpijskih igara, suvišno je govoriti koliko je sitaucija u 2020. godini poremećena. Nadam se da će 2021. biti dosta bolja. Ako može gore od ovog, onda je to katastrofa – rekao je Mitrović Tanjugu odgovarajući na pitanje kako je na na njega lično i profesiju kojom se bavi uticala pandemija korona virusa.

Pandemija korona virusa donela je zabranu treninga, kretanja i odlaganja velikh takmičenja, pre svega Olimpijskih igrara u Tokiju na kojim su srpski vaterpolisti trebalo da brane zlatnu medalju.

– Svaka neka kriza, da li finasijska, da li kroz ratove, ostavljala je posledice i menjala je tok života uopšte. Posledice su sigurno prisutne, tek će biti one psihičke, s obzirom na zabranu nekih sloboda, da se tako izrazim.Treba biti pozitivan i izvući iz ovih nekih stvari pozitivne strane – kaže Mitrović.

– Teško je to govoriti kada je neko izgubio bližnjeg. Nadamo se da će se sve završiti i da će se život vratiti u normalu – rekao je trofejni spski reprezentativac.

Zbog sitaucije sa korona virusom u Grčkoj su prekinuta takmičenja i trenažne aktivnost, zbog čega je Mitrović napustio grčki Apolon i vratio se u svoj matični klub beogradski Partizan.

– Dugoročni planovi se ne mogu praviti, ovako je moralo biti. Nije mi žao, svakako sam planirao da se u jednom trenutku vratim u Partizan i da tu završim karijeru. To se desilo sada – zaključio je Mitrović.

Tekst preuzet sa portala Arena sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *