U kakvoj je formi Žulijen Engoj, najveća želja Ivice Ilieva?

Da li bi opravdao očekivanja?

Tokom letnjeg prelaznog roka, velika želja sportskog direktora Partizana Ivice Ilieva i trenera Aleksandra Stanojevića bio je ofanzivni fudbaler belgijskog Eupena Žulijen Engoj.

Podsetimo, crno-beli su tražili još jednog napadača, kao podršku Rikardu Gomešu, izgledalo je da je dolazak Engoja gotova stvar, ali je transfer u poslednjem trenutku propao, posle čega su se u Humskoj okrenuli Kvinsiju Menigu koga su kasnije uspeli da angažuju.

S obzirom da je Iliev uveravao da bi Engoj bio pojačanje u rangu najboljih Partizanovih stranaca, čak i bolji od njih, prilika je da pogledamo kakav učinak u tekućoj sezoni ima ovaj 24-godišnji fudbaler sa državljanstvom Belgije i DR Konga.

Počeo je dobro, u prvih pet kola šampionata Belgije je postigao dva gola i upisao jednu asistenciju, ali skoro tri meseca kasnije, on i dalje ima isti učinak. Razlog tome je i povreda koja ga je u septembru odvojila od terena, pauzirao je nešto duže od mesec dana, a posle oporavka je odigrao još pet utakmica u kojima nije uspeo da dođe do izražaja.

Ono što je posebno zanimljivo, to je da njemu ugovor sa Eupenom ističe u junu naredne godine, pa bi Partizan možda mogao ponovo da pokuša da ga angažuje. Ako Iliev bude uporan kao svojevremeno prilikom dovođenja Sejdube Sume, ništa nije nemoguće…

Originalni članak: Sportske net