Belojević: Uplata Partizanu izvršena u skladu sa zakonom

jsd partizan jpg

Sekretarka za sport i omladinu Beograda Dragana Belojević kaže da ju je neprijatno iznenadila vest da je Više javno tužilaštvo pokrenulo istragu protiv nje i njenog saradnika zbog transfera koji je Grad Beograd imao prema Partizanu i ističe da je uplata tom klubu izvršena u skladu sa zakonom.

“Uplata Partizanu izvršena je u skladu sa zakonom, u jasnoj i transparentnoj proceduri, a primalac novca je dostavio dokaze o tome kako je novac utrošen. Za nas je time slučaj završen jer mi nismo nadležni da kontrolišemo da li su dokazi koji su nam dostavljeni tačni”, rekla je Belojević za Tanjug.

Kako je istakla, da je urađeno sve po zakonu potvrdila je prošle godine Državna revizorska institucija koja je kontrolisala kako ovaj transfer, tako i druge transfere drugim klubovima.

Belojević ponavlja da je gradski Sekretarijat za omladinu i sport postupio po zakonu.

“Mi smo dokaze o trošenju novca dobili, a tvrditi da smo krivi jer nismo proverili da li su dokazi ili računi pravi isto je kao optužiti službenika banke zato što mu je neko doneo potvrdu o kreditnom limitu, a on nije proverio da li je potvrda tačna”, rekla je Belojević i dodala da odgovornost za istinitost računa imaju oni koji ih podnose.

Belojević je dodala da veruje u pravosudni sistem svoje zemlje i da će se rado odazvati pozivu tužilaštva i podneti im sve dokaze da je Sekretarijat za omladinu i sport radio po zakonu.

“Iza za mene je 30 godina sportske karijere bez jedne mrlje, svoj posao radim odgovorno i neću dopustiti da bilo ko to ukalja”, poručila je Belojević.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu pokrenulo je istragu protiv generalnog direktora fudbalskog kluba Partizan Miloša Vazure i još trojice osumnjičenih zbog zloupotrebe položaja.

Naredbom o sprovođenju istrage, pored Vazure, obuhvaćen je i direktor biciklističkog kluba Partizan Branko Bojović zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica, dok su pod istragom za krivično delo zloupotreba službenog položaja sekretar za sport i omladinu Gradske uprave Beograda Dragana Belojević i samostalni savetnik za normativno ekonomske poslove i poslove finansija u tom sekretarijatu Duško Milovanović.

Originalni članak: RTV