Trofejni stručnjak tvrdi da crno-beli ne govore istinu -Vujošević: Partizan kasni sa isplatama dugovanja prema meni, želim im da dovedu Džordana

Trofejni stručnjak tvrdi da crno-beli ne govore istinu

Duško Vujošević (MN press)

Košarkaški arbtražni tribunal je krajem aprila doneo zabranu BAT zbog kašnjenja isplata bivšem treneru crno-belih Dušku Vujoševiću. U međuvremenu je klub iz Humske kontaktirao FIBA tvrdeći da je došlo do nesporazuma. Podneo je dokumenta na osnovu kojih je BAT preinačio odluku. Ipak, šta o svemu kaže trofejni stručnjak.

Po razlazu s Partizanom nismo seli da se nađe korektan finansijski način. Od tih 800.000 Partizan je sa nekim obračunima koje je pravio tadašnji finansijski referent Žarko Stijović, dugovao oko 660.000. Samo sam 140.000 naplatio u te tri godine. U atmosferi razlaza nisam imao čak ni garanciju BAT. Da se sa mnom selo, razgovaralo šta da se uradi sa tim velikim dugom, da su oni dovedeni u tu situciju da moraju to da urade. Moraju, mislim, ali prema njihovom mišljenju. Nije bilo toga“, isprtičao je Vujošević u opširnom razgovoru za Sport klub.

Dodao je da je njegov agent Miško Ražnatović razgovarao sa tadašnjim predsednikom Partizana Nikolom Pekovićem.

Napravljen je dogovor da se veliki dug podeli u pet rata. Ti finansijski stručnjaci su izračunali da od otprilike 660.000 smanji još tačno 82.000 zbog kazni koje sam dobijao braneći klub. Sećate se priče da ne sme sako da se skida, pa zbog tehničkih, pa zbog izjava. Uglavnom, najviše prema ABA, ali pre svega prema KLS. Nešto je bilo i u odnosu na Evroligu, ali manje i za telefon koji sam koristio još 12.000 i ta suma je odmah umanjena za 94.000. Nekome iz perspektive drugog posla kojim se bavi te sume izgledaju veliko, ali u odnosu na takmičenja koja sam imao – Jadranska i Evroliga i rezultate koje sam postizao sam verujte su male. Nisam imao premiju ni za jedan od velikog broja trofeja koje smo osvojili, ni premiju za transfer igrača koji je klub pod mojim vođstvom proizvodio i od čijih transfera je dugo u dobroj meri živeo, pa su to bila celokupna moja primanja od kojih je veliki deo zbog finansijske situacije u klubu u tom momentu nije bio isplaćen.

Ističe da želi da naplati pare koje je zaradio “trošeći zdravlje, praveći rezultate i igrače koji su dolazili do visokog nivoa ili postajali igrači za Evroligu ili čak NBA”.

Oni su bez pritiska od tih pet rata od ostatka umanjenog za kazne, hoću još jednom da naglasim da su to najjeftinije plaćene titule koje je Partizan ikada osvojio, dali samo prvu. Platili su sa određenim zakašnjenjem, u vreme prvog Pekovićevog mandata, ali bez ikakvog pritiska. Druga, treća i četvrta su morale da se potražuju, posle dugog čekanja, preko BAT. Ono što ipak ne mogu da zamerim previše sadašnjoj odluci BAT je to što sam svestan da sam te pare već jedan dobar deo naplatio zahvaljujući njihovim odlukama.

BAT potvrdio: Greškom uvedena zabrana Partizanu

Kaže da kada je ndošlo do četvrte rate koja je trebalo da se isplati pre početka prošle sezone, zato što je BAT doneo tu odluku, pokazao spremnost da bude maksimilno tolerantan.

Na astanku sa predsednikom Partizana Ostojom Mijailovićem napravljen je dogovor da se cifra ne isplaćuje odjednom. Dogovoreno je da cifra od 170.000 koja je narasla nešto i zbog kamata, bude podeljena na 11 rata, prva od 50.000, a preostale po 12.000 što i da ritam rata bude u principu i kada se plaćaju igrači. Sve te dogovore smo potvrđivali papirologijom u koju je bio uključen i moj advokat. I sa određenim zakašnjenjima, u principu je krenula neka isplata. Sa tolerancijama naravno, specifična je situacija. Moram da kažem da sam ja njima napravio uslugu, odnosno Partizanu i tadašnjoj i sadašnjoj upravi. Zašto sam napravio ustupak, ja Partizan volim, ali te dečije priče o tome da je to surogat za pare… Imam ja isuviše bolesti i godina da ne bih naplaćivao rad koji nije u dovoljnoj meri valorizovan ni da je bio naplaćen u tom momentu kada je trebalo i kada je bilo predviđeno.

Navodi da “sadašnje rukovodstvo Partizana nije bilo u sedlu u to vreme, niti je izazvalo taj dug”.

Pretpostavljao sam da su dolaskom u Partizan Mijailović i oistali, svesni duga prema meni i drugima koji su te pare zaradili i da imaju matematiku kako treba da ih regulišu. Pokazao sam veliko strpljenje i dobronamernost da se dug reguliše. To su pare moje koje sam zaradio i koje je davno trebalo da dobijem. Male su pare za rezultate koje sam ostvario, manje nego što su imali treneri u Jadranskoj ligi, na primer Repeša u Cedeviti ili Pešić u Zvezdi… Tako da sam ja napravio ustupak Partizanu da te pare koje je trebalo da primim odjednom, a ne u deset rata.

Originalni tekst: Mozzart sport