Tripković naveo Partizan kao favorita, ali ima nešto što mu se uopšte ne sviđa!

Da li je u pravu?

kkpartizan.rs

Uroš Tripković je jedan od omiljenih košarkaša među navijačima crno-belih u prvoj deceniji, a u izjavi za “Sport klub” je istakao pred derbi da je favorit – Partizan. 

“Nisam samo dugo igrao u Partizanu, već sam tih boja otkada znam za sebe. Ali, sjajna je stvar što imamo dva predstavnika u Evroligi. To je mnogo bitno za srpsku košarku, još kada bi to potrajalo duže od tekuće sezone. A ovaj derbi, pa to je uvek deo sportske istorije, bez obzira o kom se takmičenju radi. Posebnu draž mu daje izjednačenost ekipa, ali mislim da je prednost na strani crno-belih, iako su uleteli u seriju poraza u odnosu crveno-bele. Ali, domaćini su, Arena će biti krcata, zna se i čiji će navijači biti u ogromnoj većini. A to nije mala stvar, znam iz iskustva”, ističe Uroš Tripković za “Sport klub”.

Kaže da su povrede mnogo omele Partizan i da je bilo neplaniranih poraza, ali je su crno-beli neko ko se pita u narednom derbiju.  

„Mnogo toga će zavisiti i od povreda, a Partizan u poslednje vreme nema sreće po tom pitanju. To ih čak više guši od nekih možda neplaniranih poraza, iako ne stoje loše rezultatski. Dok se Crvena zvezda totalno vratila u kolosek posle nešto lošijeg evroligaškog starta. Promena trenera odnosno dolazak Duška Ivanovića, prosto ih je preporodila. E, sad, videćemo kako će se snaći pred 20.000 onih drugih navijača. Ovakve utakmice, pored borbe za važne evroligaške bodove u jednoj maratonskoj trci od 34 kola, predstavljaju veliko iskustvo za igrače. Ne samo kako će ko da odreaguje na taktičke zamke, već i kako izdržati u jednoj paklenoj atmosferi. A svi se nadamo da to bude u sportskim okvirima, da navijači i akteri, svako na svoj način, polože ispit”, rekao je Tripković. 

Ipak, daleko od toga da postoje stvari koje mu ne smetaju. Nekada su nosioci igre Partizana bili Tripković, Veličković i Tepić, a danas je malo drugačija situacija. 

“Lepo je gledati Evroligu sa Partizanom i Zvezdom, ali mi se ne sviđa ovoliki broj stranaca u sastavima. Kada sam bio crno-beli senior, počeli smo sa jednim, pa dvojicom, a ovo sada je previše. Nema domaćih igrača, posebno u mom bivšem klubu“, istakao je Tripković. 

Originalni članak: Sportske net