Trinkijeri: Niko kao Željko, najteže je čuvati Pantera

Trener Žalgirisa Andrea Trinkijeri govorio je samo u superlativima u Partizanu pred duel koji će ta dva tima odigrati u Areni. Željka Obradovića nazvao je najboljim trenerom u Evropi, dok je za bivšeg stratega crno-belih kapiten Kevin Panter jedinstven tip igrača – poput nekadašnjeg tandema Efesa Vasilije Micić – Šejn Larkin.

Partizan i Žalgiris sastaju se u okviru 23. kola Evrolige u petak od 20.30, uz direktan prenos na SK1 – koji će biti propraćen studijskim emisijama, kao i pres konfrencijom nakon utakmice.

„Partizan je izuzetan tim, a Željko je najbolji trener. Hala će biti puna navijača, obožavam da gostujem u Beogradu – to niko ne može da mi oduzme. Uvek sam radostan kada vidim ljude koje poznajem, kao i igrače crno-belih. Gostovanje Partizanu je poput onog u Žalgirio areni – nezaboravno iskustvo. Znamo da će biti teško, Partizan je veoma kvalitetan“, rekao je Trinkijeri i dodao:

„Domaćin će biti usresrećen i igrati svoju najbolju košarku, a mi nećemo moći u potpunosti to da neutračišemo – moramo da naučimo da ‘patimo’ (košarkaški rečeno). To je sastavni deo utakmice koja nas očekuje. Teško je, ali pobeda će biti vredna nagrada. Ne znam šta da očekujem, ali sam siguran da ću uživati u svakom trenutku“

Trener Žalgirisa je nahvalio i kapitena Partizana Kevina Pantera.

„Njega je verovatno najteže čuvati u Evroligi. Voleo bih da izdvojim jedan aspekt njegove igre koji bismo mogli da neutrališemo, ali on je svestran košarkaš. Poseduje čvrst karakter. Crno-beli znaju šta im sve donosi, a Željko je stvorio sistem u kom Panter doprinosi na mnoge načine. Može da pogodi step-bek ili trojku iz driblinga“, rekao je trener Žalgirisa i dodao:

„Uspešno napada preuzimanje ili bilo koji drugi tip odbrane. On je protopip modernog kombo-beka, poput Vasilija Micića ili Šejna Larkina. Svi oni su igrali na Fajnal Foru prethodnih sezona, Ljulj je takođe ‘taj’. Malo je stariji, ali iskustvo uvek dobro dođe u Evroligi.

Partizan zauzima 11. mesto na tabeli sa skorom 11-11, dok je Zalgiris na 16. mestu sa učinkom od osam pobeda i 14 poraza.

Originalni članak: Sport Klub.rs