Trener Slovaka: Dobili smo najtežeg protivnika!

Šef stručnog štaba i kapiten Dunajske Strede govore o predstojećem meču sa Partizanom

Antal Nemet i kapiten ekipe Dunajske Strede saglasni su oko toga da će u 2. kolu naići na najveću prepreku

Trener Dunajske Strede, slovačke ekipe sa kojom će se Partizan sastati u drugom golu kvalifikacija za Ligu konferencije, Antal Nemet kaže da je njegova ekipa dobila najtežeg protivnika na papiru.

 Na papiru smo dobili najjačeg protivnika, ali to ne menja naše ambicije i želju za napredovanjem. Prednost je što je Partizan poznat u fudbalskom svetu, lakše ćemo doći do informacija. Veoma se radujem našim duelima, mi ćemo se potruditi da saznamo što više o njima, a posle toga nam slede pripreme. Saznaćemo kako igraju kod kuće, a kako u gostima i kakve će se promene dogoditi kod njih tokom prelaznog roka. Voleo bih da ih vidim uživo. Lično više volim kada počnemo takmičenje u gostima. Ovoga puta može predstavljati problem što tri dana posle prvog meča igramo našu ligu, što znači puno putovanja. Videćemo kako ćemo to rešiti, ali sa stanovišta kup takmičenja bolje ga je započeti napolju – rekao je Nemet.

Kapiten ekipe Dominik Kružlijak deli mišljenje trenera:

– Partizan je jedan od najtežih protivnika. Ne preostaje nam ništa drugo nego da vredno radimo i borimo se. Partizan će biti favorit, ali verujem da ćemo se dobro pripremiti za dva meča. Trudili smo se cele godine da igramo u Evropi. Ostavićemo svaki atom snage na terenu. Znamo da je Partizan bio aktivan u grupnoj fazi evropskih takmičenja, u sastavu imaju nekoliko odličnih fudbalera – dodao je kapiten Dominik Kružlijak.

Prvi meč se igra u Beogradu, 22. jula, a revanš sedam dana kasnije u Slovačkoj.

Dunajska Streda pripada grupi ekipa iz regiona koji gravitiraju prema Mađarskoj, a čiji je zajednički imenitelj finansijska pomoć od mađarskog premijera Viktora Orbana. Uz ovaj slovački klub, Orban stoji još iza TSC iz Bačke Topole, Sepsi OSK (Rumunija), Osijek i Nafta Lendava (Slovenija).

Originalni tekst :Arena sport