Trener Maksić pred meč u Šapcu: Pobeda nam može doneti mnogo

Trener Maksić očekuje težak meč u Šapcu: Pobeda nam može doneti mnogo

Rukometaši Partizana u sredu od 20 časova gostuju ekipi Metaloplastike u okviru drugog kola plej-ofa ARKUS lige. Kako im se tokom prethodne sezone, zbog prekida takmičenja, putevi nisu ukrstili, biće ovo prvi zvanični susret dva tima još od maja 2019. godine. Tada su na svom terenu slavili Šapčani rezultatom 32:26.

Međutim, kako izgleda kada se crno-belima ,,sve kockice slože” uverili su se igrači RudaraPartizan je na startu doigravanja za prvaka Srbije deklasirao Kostolčane dvocifrenom razlikom – 35:24. Trener crno-belih Nenad Maksić, ohrabren velikom željom i požrtvovanjem svojih igrača u prethodnom kolu, najavljuje još jednu dobru partiju.

,,Očekujem da odigramo još bolje u odnosu na igru na utakmici protiv Kostolca, jer je ekipa dobro odreagovala posle neplaniranog poraza od Obilića u Kupu. Biće teško jer je Metaloplastika odlična ekipa i njihova igra je na jako visokom nivou. Važnost meča i za njih i za nas sigurno će doprineti da utakmica bude više takmičarska nego možda lepa za gledanje, jer pobeda nama donosi mnogo, a za njih je u ovom trenutku i obaveza jer su domaćini. To može da bude neka naša mala prednost”, istakao je Maksić, koji priželjkuje pobedu protiv velikog rivala.

Partizan je poslednjeg dana prelaznog roka promovisao novog igrača Marka Lasicu, za kog se očekuje da bude veliko pojačanje i jedan od glavnih aduta u crno-belom sastavu.

,,Što se tiče Marka, mislim da je dva treninga malo da bismo u ovom trenutku stopostotno analizirali njegovu ulogu u timu. Siguran sam da će dati veliki doprinos u napadu na pozicijama desnog krila, a i desnog beka, i u fazi odbrane – na poziciji halfa, što je možda ključno u ovom trenutku u kom se nalazimo“, zaključio je trener Partizana Nenad Maksić..

Zvanični sajt RK Partizan