Tošić: Nikad se ne predajem

Sportski žurnal

Zoran Tošić, od malih nogu s pobedničkom petljom, odavno je izvadio ulaznicu za društvo okićeno lovorom: trofeji s Partizanom i moskovskim CSKA predstavljaju najbolje svedočanstvo.

Otud, letošnji povratnik u crno-belo jato – idealan sagovornik na temu zašto je Parni valjak za samo nedelju dana zaribao: od punog rezervoara evro dizela do mašine sa „ni makac” u snegu, uzdrmane porazima od Viktorije i Zemuna.

– Kao fudbaler Partizana i profesionalni sportista naravno da uvek očekujem najviše rezultate i da sam svakim lošim izuzetno razočaran. Tako je i ovog puta, bez obzira što smo, kad se sve sabere, u Evropi napravili veliki uspeh: pobedama u grupi izborili plasman u nokaut fazu. Opet, ostaje žal što nismo uspeli da eliminišemo protivnika koji je, sigurno, bio prolazan – počinje popularni Bambi elaboraciju crno-belog „momentuma”.

Da li je moguće stići Zvezdinih plus 11, odnosno, ima li u klubu za to rešenosti?

– Naravno da imamo šanse, ostalo je još mnogo utakmica, nikad se ne predajem. Posle podele bodova biće duplo manja razlika, nadam se da ćemo što pre da se vratimo na pobednički kolosek i da ćemo vršiti konstantan pritisak na komšije. Sledi i derbi, sve je i dalje u igri, naravno da je Crvena zvezda u prednosti, ali… Nema potrebe da dižemo ruke, dok god postoji šansa moramo da pokušavamo. Ubeđen sam, ponavljam, da će posle jedne pobede sve da postane lakše i izgleda realnije – zaključio je Zoran Tošić, crno-beli as reprezentativne reference.