Težak ispit u Kruševcu (16h; Mogući sastavi)

Završni susret napornog ciklusa. Gostovao je na Kipru, igrao večiti derbi, izborio se sa nezgodnom tradicijom u Lučanima, savladao Spartak koji mu je u prošlosti zadavao probleme, upisao premijerne bodove pred očima Grobara u Ligi konferencije, a pred odlazak za drugu reprezentativnu pauzu od početka sezone stiže Partizan na mesto na kome se redovno muči. U Kruševcu ga u okviru 12. superligaške runde čeka Napredak (16.00, TV Arena sport 1).

Na stadionu Mladosti su kao veliki favoriti pošto su sve zadatke u dosadašnjem toku prvenstva odradili za visoku ocenu. Na čelu su tabele, dobili su deset utakmica, remizirali samo sa Crvenom zvezdom, ostvarili impresivnu gol-razliku (33:3) i sa te strane gledno ne bi smeli da imaju problema. Mada, umeo je Parni valjak i te kako da prokliza pod Bagdalom. Sve do prošlog leta bio je u seriji od četiri prvenstvena meča bez pobede u domu Kruševljana, a trijumf pod komandom Sava Miloševića iz avgusta 2020. zabeležio je tek u finišu, preokretom od 0:1 do 3:1. Dodatno upozorenje za sastav Aleksandra Stanojevića je u činjenici da je na suprotnoj klupi Milan Đuričić, prvi trener koji ga je porazio od povratka u Partizan, doduše, tad u ulozi šef struke niškog Radničkog.

Na šest superligaških gostovanja ove sezone Partizan je dao čak 19 golova, triput završavao mečeve sa po četiri precizna hica, ima prvog strelca lige u liku Rikarda Gomeša i čini se da za ofanzivu ne bi smeo da brine. Što se sastva tiče, izvesno će Nemanja Miletić menjati Sinišu Saničanina (zaražen virusom korona), moguće su rotacije na bekovskim mestima (možda Aleksandar Miljković pre Marka Živkovića ili Slobodan Urošević umesto Ivana Obradovića), dok je u manevru ulozi bonusa najbliži Nikola Terzića. Pre svega imajući u vidu učinak u poslednje vreme, golove Kolubari i Spartaku, kao i činjenici da mu je desna strana prirodno stanište, pa je u prednosti kad su mladi igrači u pitanjuk, jer je pozicija levog krila namenjena Kvinsiju Menigu pre nego Nemanji Joviću. Imajući u vidu kako igra Parni valjak od početka sezone, deluje da ne bi smeo da ima problema u Kruševcu, posebno ako se, posle slobodnog dana protiv Flore, opet raspuca Rikardo Gomeš, strelac 16 golova.

Svima je jasno šta nam znači svaka utakmica, ova pred pauzu čekamo u dobrom raspoloženju. Napredak je u dobroj formi, naročito kod kuće, zabeležio je sve pobede osim nad Čukaričkim, zato smo maksimalno smo koncentrisani i spremni. Činjenica da smo na prvom mestu ne ostavlja nam mogućnost da neko ne bude motivisan. To bi bilo neozbiljno. Opet ćemo rotitirati, želimo da svi pruže maksimum“, dodao je trener Stanojević.

SUPERLIGA SRBIJE, 12. KOLO

NAPREDAK – PARTIZAN (16.00, TV Arena sport 1)

Kruševac

Stadion Mladosti

Sudija: Nenad Minaković

Projektovani sastavi

Napredak (4-2-3-1): Vasiljević – Jovanović, Marinković, Mršić, Đuković – Tomić, Krstić – Đ. Jovanović, Marjanović, Spremo – Bačanin. Trener: Milan Đuričić.

Partizan (4-2-3-1): Popović – Miljković, Vujačić, Miletić, Urošević – Zdjelar, Jojić – Terzić, Natho, Menig – Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

Originalni članak Mozzart sport