Tavamba: Partizan je tim koji u svakom kolu igra derbi, ja mogu još bolje

Strelac pobedonosnog gola u Subotici za Partizan u 30. minutu bio je Leandro Tavamba.

– Vreme je zaista bilo veoma teško, ali mi smo profesionalci i pripremljeni smo na različite klimatske uslove – kaže Leandro Tavamba. Istina je da je teren bio daleko od dobrog, ali igrao sam i na gorima, tako da meni lično to i nije bio problem. Protivnički igrači su bili vrlo motivisani, što smo i očekivali. Partizan je tim koji u svakom kolu igra derbi i u kojem su svi posebno motivisani protiv nas, tako da nam sve to dođe normalno.

Odlično ste započeli sezonu i postigli još jedan gol?

– Ono što je meni najvažnije, jeste da svako od mojih saigrača igra na visokom nivou i da smo svi fokusirani na naš cilj i dobru igru. Iz te dobre igre onda dolaze i golovi, ali samo zahvaljujući timskom radu. Tek smo počeli, ja mogu još bolje i trudiću se da tako i bude. Nekoliko promena je bilo u startnoj postavi u odnosu na utakmicu protiv Olimpijakosa?

– Naš šef insistira na tome da smo svi tim, da svi moramo da igramo u sistemu i da u svakom trenutku moramo biti spremni na rotacije bez obzira o kojoj utakmici i poziciji je reč. I kao što vidite to funkcioniše. On zahteva od nas da svaki igrač mora da da najbolje na treningu, a potom kada dobije šansu upravo to opravda na utakmici.

Imate veoma težak raspored u naredne dve nedelje, praktično bez dva dana odmora?

– Istina je da je raspored težak, ali me sve to motiviše da dam najbolje od sebe u ovom šampionatu. Osećam da mogu da pružim više ove sezone i da dođem na nivo o kom sam oduvek sanjao. Dobro sam počeo i radiću sve jače i bolje, da bih napredovao iz utakmice u utakmicu.

Crno-beli igraju sledeću utakmicu u sredu 9. avgusta 2017. godine na svom stadionu protiv Voždovca od 20 časova.