Svi su se pitali ko je uplakani čovek iz Arene: Veličković grlio brata Dejana Milojevića, scena za knedlu u grlu

Među 23.021 gledalaca meča Partizan – Mega bio je i Dušan Milojević, rođeni brat preminulog srpskog košarkaša Dejana Milojevića u čiju čast i u čijem znaku je odigran susret.

Pre početka utakmice Partizana i Mege Arena je bila puna, ali atmosfera nije bila kao što je obično, nije bilo pesme, ni navijanja. Saigrači Dejana Milojevića su punili prve redove dvorane i mesta kraj njegovog, sa dresom i belom ružom. Blizu tog mesta, a kraj Duška Vujoševića, sedeo je Dušan Milojević i posebno je bio dirljiv njegov susret sa Novicom Veličkovićem.

Pre nego što je trebalo igrači da izađu na teren, kluba za koji je igrao Milojević, a i drugog koji je trenirao, počelo je skandiranje: Milojević Dejan. Uz pirotehniku i skandiranje skoro cele Arene kasnio je i početak susreta, a potom je usledio i minut ćutanja.

Među onima koji su bili u prvim redovima uz Vujoševića su i Vule Avdalović,, Miško Ražnatović, Ratko Varda, Branko Sinđelić, Zlatko Bolić, Miša Lakić, Milenko Tepić, Saša Pavlović, Aleksandar Rašić…

Dejan Milojević preminuo je u sredu, 17. januara, u SAD od posledica srčanog udara. Imao je 46 godina, igrao je za Beovuk, FMP, Budućnost, Partizan, Valensiju i Galatasaraj, trenirao je Megu, Budućnost i bio asistent Stivu Keru u Golden Stejtu.

Originalni tekst Sportal.blic.rs