Stiv Ker: Gledamo smo Partizan i Megu i razorilo nas je sve oko Dejana

Slike veličanstvenog oproštaja prepune Beogradske arene od Dejana Milojevića stigle su do San Franciska i Golden Stejta.

Trener Voriorsa Stiv Ker, čiji je pomoćnim bio Dejan Milojević, pojavio se na konferenciji za medije prvi put od smrti našeg proslavljenog košarkaša i to u majici na kojoj je pisalo BRATE. 

Srceparajuće. Razarajuće. Ovo je najteža stvar u kojoj sam učestvovao u NBA ligi. Teško je opisati ovu našu nedelju. Izgubili smo nekoga nama tako bliskog. I važnije od toga, najteže je videti kako njegova porodica pati. Ova poslednja sedmica, poslednjih pet dana, bili su prožeti šokom, emocijama, velikim izlivima ljubavi – pričao je Ker.

On je američkim novinarima, između ostalog, pričao o utakmici Partizana i Mege i kako su se navijači u Srbiji oprostili od Milojevića.


– Ne znam da li ste videli događaj u Srbiji, igrala su dva tima u kojima je on bio. Mega, koju je trenirao, i Partizan, tim u kojem je bio zvezda. Ne znam da sam nekad video takvu posvetu pre utakmice. Gledali smo to kao tim. Stekli smo bolji sliku o tome šta je Dejan značio svojim zemljacima. Naravno, mnogo je značio i nama, a najviše Nataši, Maši i Nikoli… Ovo je bilo razarajuće za nas – ispričao je Ker.


Podsetimo, kad je Dejan doživeo jak srčani udar, za koji će se kasnije ispostaviti da je bio koban, Stiv Ker i kompletan njegov stručni štab proveli su čitav dan u bolnici nadajući se boljim vestima u vezi sa Milojevićem.

Originalni tekst Informer.rs