KASTILJO SE PREDSTAVIO NAVIJAČIMA: PROFIL SAM SERHIJA BUSKETSA

“Jak sam, brz i želim da igram”, poručuje mladi vezista iz Ekvadora

Nakon što je odradio prvi trening sa novim saigračima i upoznao stručni štab na čelu sa Igorom Duljajem, novi defanzivni vezni fudbaler Partizana Denil Kastiljo predstavio se javnosti.

Pričao je na španskom, uz prevod nekadašnjeg kapitena crno-belih, sada pomoćnog trenera, Alberta Nađa, a jedna izjava posebno će privući pažnju i podići očekivanja Partizanovih navijača.

“Mnogo mi se sviđa i mislim da sam profil igrača kao što je Serhio Buskets”, izjavio je mladi Ekvadorac.

Kastiljo je stigao među crno-bele na šestomesečnu pozajmicu iz ukrajinskog Šahtjora.

“Iznenadila me je vest, ali bilo mi je veoma interesantno. Nisam puno razmišljao, drago mi je što sam došao ovde, želim da postanem deo ove velike familije, ovo je šansa za mene da se dokažem”.

Saopštio je novi fudbaler i šta Partizanovi navijači mogu da očekuju od njega.

“Jak sam, brz, dolazim sa puno velikih očekivanja. Želim što više minuta kako bih mogao da pokažem sve što znam”, istakao je 19-godišnjak koji je ponikao u jednom od najpoznatijih ekvadorskih klubova – LDU Kitu.

U Partizanu je Kastilja dočekalo nekoliko ljudi koji pričaju španski, što će mu olakšati adaptaciju na novo okruženje. Pre svih, to bi trebalo da učini Brazilac Saldanja.

“Naravno da mi to znači, mnogo brže ću shvatati neke stvari, ali potrudiću se da što pre naučim srpski… Obojica smo sa istog kontinenta, sličnim jezikom govorimo, sa njim imam najbolji odnos, ali jedva čekam da se upoznam sa svima”.

Ispričao je Ekvadorac i šta je dosad znao o Partizanu.

“Znam da je Partizan veliki klub, imaću priliku da igram, to je ono što je najvažnije”.

Osvrnuo se i na period proveden u Šahtjoru, u koji je stigao prošlog leta za 800.000 evra, ali se nije naigrao.

“Period prilagođavanja je bio težak, došao sam sa drugog kontinenta izuzetno mlad, potreban mi je bio period da se prilagodim”.

Optimista je Denil Kastiljo po pitanju rezultata u crno-belom dresu.

“Verujem da ćemo uspeti da osvojimo ligu pre svega, a da ćemo posle toga igrati kvalifikacije za Ligu šampiona”, rekao je Ekvadorac koji je u mlađim kategorijama bio i golman.

Originalni članak: Mozzart Sport