Suma pregovara o odlasku u MLS ligu

Partizan u Ivanjici bez fudbalera iz Gvineje

Na papiru lak posao, jer Javor nikada u istoriji nije savladao Partizan. Međutim, ni u crno-belom taboru situacija nije idealna pred okršaj 22. kola Superlige. Trener Aleksandar Stanojević neće moći da računa na povređenog Aleksandra Miljkovića, a prema pisanju Telegrafa ni na Sejdubu Sumu, koji je dobio dozvolu kluba da ostane u Beogradu kako ne bi rizikovao povredu uoči mogućeg transfera u neimenovani klub američke MLS lige.

Vezista iz Gvineje je naime preko posrednika dobio ponudu da se preseli “preko bare” i kako mu je ona zagolicala maštu rešio je da je ispita i da onda vidi kakvi se uslovi nude i njemu, ali i crno-belom klubu.

Još u januaru je Suma na stolu imao dve ponude, ali one ga nisu zaintrigirale, a nisu ispunjavale ni Partizanova finansijske prohteve, odnosno procenu da Gvinejac može da ide samo ako izađe sa sumom od 3.000.000 za obeštećenje.

Kolilko će Amerikanci sada ponuditi još nije poznato, Amerikanci se inače ne razbacuju milionima, ali smo i pred početak ove sezone imali primere kapitalnih ulaganja. Recimo, Atlanta junajted je iz argentinskog Lanusa dovela Marselinja Morena za 6.360.000 evra, pa iz River Plejta Santjaga Sosu za 4.950.000, a iz paragvajske Olimpije Erika Lopeza za 3.300.000… Sinsinati je iz Sao Paula doveo napadača Brenera za čak 11.820.000 evra.

Ostali uglavnom tek treba da se otvore, ali kako je u SAD prelazni rok tek počeo i traje sve do 4. maja ima vremena za dogovor.

Naravno, nije nemoguće ni da Suma ostane u Humskoj do leta i tada pokuša da pronađe inostrani angažman. U Ivanjici ga ipak svakako neće biti, kako se ne bi povredio na potencijalno vrlo lošem terenu. A ta briga govori i o tome da se o transfer ipak ozbiljno razmišlja.

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport