Suma ne može da se vrati u Partizan: Iz Humske su otkrili detalje njegove pozajmice u Makabiju!

Telegraf sport piše…

Ne ide Sejdubi Sumi u Makabiju iz Haife, što ste mogli da pročitate u izraelskim, ali i srpskim medijima tokom jučerašnjeg dana. Gvinejac ispoljava dobro poznate “dečje bolesti”, ima problem sa koncentracijom i ažurnošću na treninzima, samim tim nema ni minutažu u ekipi.

Zbog toga je, tvrde iz Makabija, stupio u “tihi štrajk”, pa ga je trener Marko Balbul izbacio sa treninga, a Izraelci izgleda poželeli da ga vrate pre vremena u Humsku.

Telegraf saznaje da to ipak nije moguće, jer se prilikom dogovora o pozajmici Partizan “zaštitio” od takve mogućnosti, kao da je neko procenio šta bi moglo da se dogodi.

Naime, crno-beli su sa Makabijem postigli dogovor o pozajmici Sume, koji je validan do 31. maja 2019. godine. Ugovor jasno precizira da izraelski klub do tada nema pravo raskida, odnosno prevremenog vraćanja igrača u Beograd, već isključivo ima mogućnost da ga otkupi ranije od pomenutog datuma. Što, budimo realni, takođe nije moguće u trenutnim okolnostima.

To za Telegraf potvrđuje i generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

– Ne postoji mogućnost da se Suma vrati. Ugovor o pozajmici traje do leta i Makabi može samo da ga otkupi pre isteka, ništa drugo – jasan je Vazura.

Inače, Suma je do sada upisao samo šest mečeva u dresu Makabija i to je priliku uglavnom dobijao sa klupe, a u međuvremenu je izgubio i status reprezentativca Gvineje, jer se takođe nije previše trudio.

Podsećamo, Izraelci su pozajmili Sumu iz Humske početkom septembra i preuzeli sve finansijske obaveze prema fudbaleru na sebe, uz mogućnost da ga po isteku pozajmice otkupe za 50 odsto od propisane visine obeštećenja. Ako se u narednih šest meseci vezita ne dokaže i pokaže u Makabiju, jasno je da od finalnog dogovora neće biti ništa.

Back to Top