Stojkovićeva druga mladost u Saudijskoj Arabiji

Nekadašnji golman Partizana prima manje od gola po meču u Premijer ligi ove bogate azijske zemnlje. Al Fejha trenera Vuka Rašovića najprijatnije iznenađenje šampionata

Otišao je Vladimir Stojković iz Humske proteklog leta. U smiraj karijere novi izazov – Saudijska Arabija. Na poziv Vuka Rašovića stigao je u Al Fejhu koja je prošle sezone ušla u elitni rang ove bogate azijske zemlje. Ambicije su ble skromne, opstanak je bio proritet, ali skoro na polovini Premijer lige Saudijske Arabije, Al Fejha je u gornjem delu tabele, na odličnom šestom mestu.

Uz stratega Vuka Rašovića, najzaslužniji za dobre rezultate tima je nekadašnji golman Crvene zvezde i Partizana, bivši reprezentativac Srbije. Stojković je branio na svih 13 mečeva u novom klubu, a primio je samo 11 pogodaka. Pre dve nedelje, iskusni čuvar mreže je odoleo napadima Al Hilala (0:0), šampiona Azije i dominantnog kluba u ovoj zemlji poslednjih godina. Bafetimbi Gomis i drugovi nisu uspevali da nađu put do Stojkovićeve mreže.

Vuk Rašović i Vladan Milojević su srpski treneri u Saudijskoj Arabiji. Tokom šampionata bili su i Nenad Lalatović u Al Batinu i Zoran Manojlović u Al Taiju, ali su obojica dobili otkaze posle loših rezultata.

Rašovićev Stojkvićev tim je u sredu izborio plasman u četvrtfinala Kupa Saudijske Arabije posle pobede nad Abhom sa 4:0. Al Fejha nije pobedila već tri kola u prvenstvu, a danas (15.55) u 14. kolu stiže Abha, ekipa iz donjeg dela tabele za koju igra srpski internacionalac Uroš Matić, mlađi brat poznatijeg Nemanje, fudbalera Mančester junajteda. Biće ovo drugi duel za četiri dana ovih klubova.

Al Fejha je prava “domaćica“. Na svom terenu ima četiri pobede i remi, bez poraza, a mreža Vladimira Stojkvovića se zatresla samo jednom. Abha ima jedan trijumf i čak pet poraza na gostovanjima. Rašovićev problem je realizacija, samo 13 golova na isto toliko mečeva. Skoro polovinu golova za Al Fajhu delo je Brazilca Ramona Lopesa (šest pogodaka). Sa šest asistencija najbolji paker tima je Grk Panajotis Tačsidis. U timu je internacionalac iz Gane Samjuel Ovusu, nekadašnji fudbalerr Radnika i Čukaričkog.

Al Hilal je šampion Azije. Slabije je počeo domaće prvenstvo, ali i dalje ostaje prvi favorit za odbranu krune u Saudijskoj Arabiji. Lider Al Itihad beži pet bodova velikanu iz Rijada. Na noge Al Hilalu danas (15.50) stiže Al Fateh, koji je u donjem delu tabele, sa samo bodom u prethodna četiri kola. Velikan iz Rijada ima samo dva boda na poslednje tri utakmice. Prošle nedelje Bafetimbi Gomis i drugovi su poraženi u gradskom derbiju od Al Nasra (0:2).

Originalni članak: Mozzart sport