STOJKOVIĆ: Niko ne može da omalovaži naš ISTORIJSKI uspeh

Partizan je evropsku priču okončao u četvrtak uveče porazom u Plzenju. Viktorija je u dvomeču protiv crno-belih postigla dva regularna i jedan neregularan gol, što joj je bilo dovoljno da se plasira u osminu finala Lige Evrope. Golman Partizana Vladimir Stojković ističe posle svega da su on i njegovi saigrači napravili veliki uspeh u tekućoj sezoni, ali je svestan da će ostati žal zbog propuštene šanse.

– Ovo je istorijski uspeh, niko ne može da ga omalovaži. Od Videotona smo bili izbačeni pre početka dvomeča. Ušli smo hendikepirani, bez 70 golova iz prethodne sezone. Prošli smo kako smo prošli. Još tad smo napravili veliki uspeh. Nikom nije padalo na pamet da ćemo prezimiti, pored ekipa kakve su Jang Bojs i Dinamo Kijev. Sami sebi smo digli lestvicu, kao da je trebalo da osvojimo Ligu Evrope. Moramo da budemo svesni da ovde 80 odsto momaka zarađuje nekoliko hiljada evra, mizerno u poređenju sa ostalim klubovima s kojima smo se suočili. Takav smo narod. Očekujemo da mora da se osvoji Liga Evrope. Da se ne lažemo, što se javnosti tiče, već je bilo 0:2 u Beogradu pre početka susreta sa Plzenjom. Igrom i borbom smo stvorili sliku kao da ćemo lagano da ih izbacimo. A oni igraju zajedno sedam, osam godina. Namestilo se tako da je Bog rekao: „ne može dalje“. Namestilo se da se pet igrača zbuni, sudija pusti ofsajd u Humskoj… Dođe se do zida. Ne znam razlog. Da smo prošli u osminu finala možda bismo primili pet od nekog Atletika. Ili sedam.  Kad budem sumirao utiske sigurno ću biti ponosan, ali i da igraš protiv Barselone i da te pobedi, ostao bi žal „imali smo neku šansu“. Ne mogu da se ljutim, jer smo prošli u nekim trenucima kad smo bili nemoćni u odnosu na protivnika. To je ravnoteža.

Stojković nema dilemu oko toga da li na klupi treba da ostane Miroslav Đukić.

– Uzeo je vruć krompir letos, kad je bilo najteže. Najlepše je otići posle onako osvojene duple krune. Bilo ko da je došao na kluou pripalo bi mu vađenje kestenjaiz vatre. Đuka je stegao zube. Mi nemamo novca da kupujemo kao ostali. Ne možemo da kupimo levog ili špica, kad funkcionišemo od prodaje igrača. A funkcionisali smo odlično. Ja sam prezadovoljan. Sad, što se dižu apetiti? I to mogu da razumem. Samo postavljamo ciljeve, kao što sam i ja postavio standard da jednog trenutka ne mogu da primim gol. Videli ste da mogu. Nikad nisam bio devojčica, nisam se plašio. Zato sam pri povratku rekao „prvi udarite na mene kad zatreba“. Bio sam spreman da odem na detektor laži, da me tamo pitaju da li bih pristao da mi odseku parče ruke ili prst za prolaz. Jednostavno, nekad se ne može protiv više sile – zaključio je Stojković.