STIŽU NOVCI

Partizan je dosad od prodaje fudbalera i nagrada u UEFA takmičenjima obezbedio prihod od čak 9,5 miliona evra. Na dovođenje igrača potrošio je oko dva miliona, od čega 1.650.000 evra na Sejdubu Sumu, čime su ga učinili najskupljim igračem u istoriji kluba.

Iako se u prvu ruku čini da je reč o pozamašnoj sumi, činjenica je da je crno-belima potrebno oko deset miliona evra godišnje za normalno funkcionisanje.

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev kaže za Informer da njegov klub vodi odličnu finansijsku politiku. Prema njegovim rečima, sve bi bilo mnogo lakše kad bi crno-beli imali nekog moćnog i bogatog sponzora.

Ivica Iliev

– Ne mogu da iznosim tačne podatke, jer nisam ja zadužen za finansije u klubu i ne znam sve. Generalno, mi kao klub moramo tako da poslujemo, jer se izdržavamo u najvećoj meri od transfera. Dok ne uđe neki privatni kapital, moraćemo tako da poslujemo. Lakše bi bilo kad bismo imali nekog sponzora koji će da nam pokrije veći deo godišnjeg budžeta, a onda da pravimo selekciju i prodajemo samo igrače koje želimo. Druga solucija je da se plasiramo u neko od evropskih takmičenja, jer se tu vrti veliki novac – rekao je Iliev.

Do kraja prelaznog roka ostalo je još nešto više od mesec dana, a realno je da crno-beli prodaju makar još jednog igrača i tako dodatno zarade. Iliev ističe da klub iz Humske još nije dobio sav novac od igrača koje je prodao.

– Niko se ne pita ima li Partizan te pare zaista ili su tu samo na papiru. Možda nama većina tog novca stiže u ratama, možda imamo neke ranije dugove koje moramo da saniramo. Nije to baš bajno kako se čini – zaključio je sportski direktor Partizana.