Stefan Birčević:Hvala ljudima koji su došli. Za ovo se igra, za ovo se trenira

-Imali smo pet poena 40 sekundi pre kraja, ali mislim da stvarno nismo zaslužili taj poraz. I verujem da je baš iz tog razloga Heč, po ko zna koji put ove sezone, rešio utakmicu.

Tih 20 minuta iz Zagreba smo ovde produžili na skoro svih 40. Sem te završnice, držali smo pod kontrolom ceo meč, konstantno vodili pet do sedam poena. Zaslužena pobeda i zasluženo ćemo se u Zagrebu boriti za finale.

 Hvala ovim ljudima koji su došli. Za ovo se igra, za ovo se trenira. Otkad sam počeo da treniram košarku zamišljao sam da igram u ovakvom ambijentu jako važne utakmice. Nemoguće je ne igrati na maksimumu.

Dovoljno je što ta utakmica odlučuje o finalu i što želimo da se opet vratimo pred naše navijače i ovakvu atmosferu. Hoćemo još ovakvih utakmica ove sezone u ABA ligi pred ovom publikom, u majstorici ćemo da probamo da dođemo do pobede i finala.

-Džile je odlično spremio utakmicu, gledao je tokom cele nedelje da nam da podršku. Dobro, bilo je nerzove jer nismo hteli četvrti put zaredom da izgubimo od Cedevite, pogotovo pred našim navijačima. Pritisak se osećao na utakmici, ali znali smo i da ćemo imati sjajnu atmosferu koja će nas nositi.

-To je borba za finale, nema potrebe sada za ne znam kakvom euforijom, ali potpuno nam je nebitno da li je pauza između dve utakmice dva, sedam ili 10 dana. Ovo u Pioniru je mogla da nam bude poslednja utakmica na Jadranu, a mi ne želimo ni da nam ova sledeća u Zagrebu bude poslednja u sezoni.