Leandro Tawamba :Najviše volim da igram sa Saletom i Leonardom

Tekst Biljane Obradović sa zvaničnog sajta FK Partizan

tmt_ FKP RADNIK BJELJINA_3-25-2017_0150115

Partizan je u subotu 25. marta odigrao prijateljsku utakmicu protiv ekipe Radnika iz Bjeljine koja je završena povoljnim rezultatom za domaćina od  2:0. Strelci golova za crno-bele bili su Leandro Tawamba u 24. minutu i Leonardo de Souza u 59. minutu igre.

Tokom reprezentativne pauze Tawamba  sumira utiske pred nastavak prvenstva.

– Uvek je veliko zadovoljstvo kada postignete gol. Lično sam veoma stećan da sam se upisao u listu strelaca na prošloj utakmici, ali se i iskreno nadam da će biti još golova sa moje strane do kraja prvenstva. Osećam se kao deo tima i zaista se trudim da razumem način igre svakog igrača pojedinačno, kao i da se ukopim sa njima. Ali ako bih nekoga morao da izdvojim, po tome ko mi najviše leži, onda su to Leonardo i Saša Ilić. Sa njima se najbolje slažem na terenu.

Već si kroz utakmice mogao da se upoznaš sa protivnicima u SLS?

– Mislim da je liga na dobrom nivou. Zaista radimo veoma naporno kako bismo postigli što više golova u utakmicama koje dolaze. Nadamo se da ćemo dobrim igrama uspeti da nadoknadimo tih 6 bodova minusa u odnosu na prvu ekipu, što naravno nije lako. Naše je da radimo kao do sada, fokusiramo se na svaku sledeću utakmicu i pobeđujemo.

Dosta vremena provodiš sa Leonardom, a upravo sada imate i novi stajling po pitanju frizura?

– Dolazi lepo vreme, tu je proleće i moja nova frizura je odgovor na to. Osećam se i lepše i prijatnije sa kraćom kosom. A Leo voli da experimentiše, pa je sad i promenio odnosno prefarbao deo plave kose u srebrnu.

Partizan utakmicu 28. kola SLS igra 1. aprila u Nišu protiv ekipe Radnički od 18:30h.

Biljana Obradović