Stanojević već odbio dva pojačanja!

Pauza u šampionatu je obično vreme kada se sa nestrpljenjem čekaju informacije o dolascima ili odlascima, posebno kada se radi o našim najvećim klubovima. Konkretno, što se Partizana tiče, još nijedan dolazak nije konkretizovan, ali sa ratznih strana ponude stižu pred sportskog direktora ivicu Ilieva i trenera Aleksandra Stanojevića. Crno-belima su ponuđena dvojica igrača, ali izvesno je da će obojica biti odbijeni.

Najavio je trener Partizana Stanojević nedavno da će crno-beli u zimskom prelaznom roku pokušati da dovedu kvalitetnog defanzivnog veznog igrača! Crno-beli imaju ideju da pronađu slobodnog ili igrača sa malim obeštećenjem, ali ono što je bitno jeste da fudbaler nije u godinama. To je jedan od razloga zbog kojeg je lider Superlige odbio Ivana Radovanovića, nekadašnjeg reprezentativca Srbije, koji je ponuđen Partizanu.

Radovanović ima 33 godine i trenutno je član Đenove za koju ove sezone nije odigrao nijedan meč. Ima važeći ugovor sa Italijanima do leta 2022. godine i klub mu najverovatnije ne bi pravio nikakve probleme tokom zime u izboru nove sredine. Prošao je omladinsku školu crno-belih, ali nikada nije zaigrao za prvi tim. Išao je na pozajmicu u Smederevo 2007. godine, pre nego što je 2008. otišao u Atalantu. Tokom karijere je igrao na pozajmicama za Pizu, Bolonju i Novaru, a od 2013. do 2019. je bio član Kjeva iz Verone iz kojeg je prešao u Đenovu.

Za mladu reprezentaciju Srbije odigrao je 12 mečeva, bio je član one ekipe koja je 2007. bila vicešampion Evrope, a u periodu od 2010. do 2013. je upisao i 10 mečeva za A tim. Debitovao je 17. novembra 2010. protiv Bugarske, a bio je starter onog čuvenog meča koji je Srbija izgubila od Hrvatske u Zagrebu (2:0).

Đorđe Gordić iz Mladosti

Partizanu je takođe ponuđen i supertalentovani krilni igrač lučanske Mladosti Đorđe Gordić (17). Sa njim je situacija potpuno drugačija kada je reč o godinama, ali je ista kao i sa Radovanovićem u drugom segmentu, a to je da bi bio preokobrojan u rosteru Aleksandra Stanojevića. U svakom slučaju, u Partizanu dobro znaju da je reč o velikom talentu, tinejdžeru koji je starter Mladosti, čak je postigao gol u minuloj polusezoni protiv Napretka i nametnuo se kao momak koji obećava mnogo. Zanimljiv je i zbog frizure koju neguje poput slavnog Brazilca Davida Luiza.

Prema pojedinim informacijama, njegove igre prati i italijanska Atalanta, a Gordić je standardni član mlađih selekcija naše reprezentacije. Ipak, ove zime on neće doći u Partizan…

Originalni članak Maxbetsport