Standard stopirao transfer Cimirota jer nije našao zamenu

Ipak, to ne znači da reprezentativac Bosne i Hercegovine neće pojačati crno-bele već na zimu

Gojko Cimirot

Foto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Gojko Cimirot, vezista Standarda iz Liježa, neće pojačati Partizan u letnjem prelaznom roku, iako je postojala ogromna želja obe strane da se transfer realizuje.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine dogovorio je sve uslove sa crno-belima, kao i sam klub, ali se čekalo da se Standard dogovori sa Klub Brižom oko transfera Edera Belante, koji bi u Lijež stigao kao zamena za Cimirota.

To se nije dogodilo, pošto je Briž tražio tri miliona evra za svog fudbalera, pa je samim tim Standard odlučio da stopira odlazak svog veziste za Beograd.

Ipak, to ne znači da Cimirot neće pojačati Partizan, pošto je očekivano da će se to desiti već u januaru.

Reprezentativcu Bosne i Hercegovine aktuelni ugovor sa belgijskim klubom ističe u junu naredne godine, što znači da će već od zime moći slobodno da pregovara sa potencijalnim klubovima.

Crno-beli neće čekati leto, već će odmah na zimu dovesti Cimirota, a uz to će platiti manji iznos nego što je to trebalo da se desi ovog leta.

Partizan ima rok do drugog septembra da registruje fudbalere za grupnu fazu Lige konferencija, te se zato čekalo do poslednjeg trenutka za realizaciju transfera Cimirota.

Originalni članak: Telegraf.rs