Šoštar ne odustaje od Partizana, zakazao sednicu “svog” Upravnog odbora

Smenjeni predsednik nastavlja da se bori da vrati klub u svoje ruke

Vaterpolo klub Partizan je najuspešniji sportski kolektiv u Srbiji i to bez premca. Klub koji ima dvadeset i devet titula prvaka države (Bivše jugoslavije i Srbije) i dvadeset i šest nacionalnih Kupova, a ono što je najvažnije čak SEDAM puta je bio šampion Evrope, što je uz zagrebačku Mladost najviše u istoriji ovog sporta.

Aleksandar Šoštar smenjeni predsednik kluba sve vreme tvrdi da je Skupština održana protiv normativnih akata, pa će biti zanimljivo kako će da reaguju sportski radnici koji su sada u Partizanu.

Tada je održana Skupština kluba, kojom je predsedavao Šoštar, ali pošto nije bilo kvoruma, on je prekinuo sednicu. Međutim, “pučisti” (da ih tako nazovemo) nastavili su sednicu i smenili Šoštara.

Klub sada vode Tatijana Rakas, Mirko Bradajić i golman Denis Šefik, ali je Šoštar tražio intervenciju nadležnih organa, koji su zaključili da je nastavljena sednica nelegalna. Ipak, ova ekipa nastavila je da vodi klub, a Šoštar je u više javnih istupa isticao da vode klub u propast, da neće više biti igrača za prvi tim…

Sa druge strane, njemu je odgovoreno da je ostavio višemilionski dug u klubu.

Uglavnom, Šoštar je za utorak zakazao sednicu “svog” Upravnog odbora sa ciljem da se analizira stanje u klubu, pronađu modeli upravljanja klubom i stabilizacija, a verovatno će biti zakazana nova sednica Skupštine.

Podsetimo, od 2011. i osvajanja poslednje titule prvaka Evrope klub je počeo da ponire da se urušava, da bi 2016. dospeo u blokadu računa koja traje i danas. Dug je preko 6 miliona evra u šta spadaju računi za struju, vodu kao i nekadašnji dugovi prema bivšim igračima.

Međutim, od 2011. i osvajanja poslednje titule prvaka Evrope klub je počeo da ponire da se urušava, da bi 2016. dospeo u blokadu računa koja traje i danas. Dug je preko 6 miliona evra u šta spadaju računi za struju, vodu kao i nekadašnji dugovi prema bivšim igračima.

Stvar je kulminirala pre nekoliko dana kada je na Skupštini smenjen Aleksandar Šoštar bivši as i predsednik kluba. Nakon nekoliko dana još trojica igrača su otišla iz kluba tačnije dobila su ispisnice.

Direktorka VK Partizan Tatjana Rakas je opširno ispričala šta se sve dešavalo proteklih godina.

– Od juna 2016 klub je u neprekidnoj blokadi, u prvom redu poreski dugovi, EPS i poverioci – kaže Rakas.

Na pitanje zašto nije plaćano to, odgovara:

– Te 2011. godine kada je osvojena titula prvaka Evrope nastaje taj slom. Tada je Partizan imao 1,7 miliona evra prihoda koji je naplaćen, i u godinama koje su sledile je napravljen je dug.

– Troškovi klub nisu pratili mogućnosti i oni su se umnožili – ističe direktorka, koja je u klubu od 2016.

Tekst preuzet sa portala (Telegraf.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *