Ljubimac “grobara” seda na klupu crno-belih: Trinkijeri dobija naslednika, da li je ovo logičan potez čelnika Partizana ?!

Bivši košarkaš i član stručnog štaba Partizana Vlado Šćepanović mogao bi da preuzme funkciju prvog trenera ako Andrea Trinkijeri napusti klub, prenose beogradski mediji

Italijanski trener Andrea Trinkijeri ne želi više da sedi na klupi Partizana. Neizvesnost koja je danima već potresala Humsku ulicu, danas je presekla vest da je iskusni strateg podneo zvaničan zahtev za raskid ugovora. Prva opcija za Italijana bila je da prihvati nove uslove čelnika kluba za narednu sezonu, a druga, za koju se on i odlučio – da spakuje kofere, kaže zbogom i preseli se u Minhen. Kao prvi pik u izboru njegovog naslednika pominje se doskorašnji pomoćnik Vlado Šćepanović.

Trinkijeri je u Partizan stigao u novembru 2018. godine, na mesto Nenada Čanka. Potpisao je trogodišnji ugovor, koji ističe na leto naredne godine. Međutim, u njemu je postojala izlazna klauzula po kojoj je mogao da napusti crno-bele već od 20. juna ove godine. U razgovorima sa čelnicima kluba iz Humske Trinkijeriju su ponuđeni malo drugačiji uslovi od ranije dogovorenih zbog celokupne krize izazvane pandemijom virusa korona. Nezvanično, trebalo je plata da mu bude umanjena za 20 odsto, a uz to bi bio umanjen i budžet za pravljenje tima.

Prošle nedelje Italijan je otputovao u Milano i tada okačio na društvene mreže zagonetnu poruku:

– Vratio sam se kući. Nezaboravno vreme i najbolji navijači – napisao je Trinkijeri pored fotografije ispunjene “Štark arene”.

Uzeo je neko vreme da donese konačnu odluku o nastavku ili prekidu saradnje. U međuvremenu crno-beli su doživeli jak udar, odlaskom važne karike Korija Voldena, i to u redove večitog rivala. Kao rasplet ove sage stigao je Trinkijerijev zahtev za raskid saradnje. Odlučio je da prihvati ponudu koja je već neko vreme stajala na njegovom stolu od minhenskog Bajerna.

Trinkijeri i Volden su pokazali da čak ni ugovori nisu garancija za ostanak, pa su očigledno pred klubom ozbiljni ispiti kad je kreiranje sastava i stručnog štaba u pitanju. Nedavno je produžena saradnja sa Urošem Trifunovićem do 2024. godine, tokom pauze su nove potpise stavili Markus Pejdž i Rade Zagorac (obojica do 2022. godine). Još godinu imaju Nikola Janković, Ognjen Jaramaz i Rašon Tomas, a još tri Vilijam Mozli. U ovom trenutku slika Partizana u narednoj sezoni je veoma maglovita.

DOMAĆI TRENER NA KLUPI

KANDIDAT za upražnjenu klupu Vlado Šćepanović je trenersku karijeru počeo u Budućnosti 2016. godine. Posle toga je sa Italijanom radio u Bambergu tokom sezone 2017-18, da bi isti tandem stigao zajedno i u Partizan 2018. godine. Nedavno je dobio srpski pasoš, tako da bi klupu preuzeo kao domaći stručnjak.

Tekst preuzet sa portala Večernje novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *