Skener Ranka Stojića: Stanojević ne sme bez Šćekića, problem je Jamajkanac

“Bude li igrao bez reprezentativca Crne Gore Partizan će primiti gol više”, ističe poznati menadžer

Skener Ranka Stojića: Stanojević ne sme bez Šćekića, problem je Jamajkanac

Mnogo se prethodnih dana pisalo i pričalo o kvalitetima Partizanovog rivala u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Šarlroa je u ubitičanom ritmu počela novi šampionat Belgije i sa šest vezanih pobeda bacila rukavicu u lice tamošnjim velikanima, Standardu, Brižu i Anderlehtu. Deluje moćno Šarlroa, ali daleko od toga da crno-beli nemaju izgleda da se plasiraju u plej-of za Ligu Evrope.

Svi apostrofiraju iskustvo crno-belih koji svake sezone igraju mečeve sa sličnim ulogom. Sa tim se slaže i nekadašnji golman oba tima Ranko Stojić, sada poznati menadžer, koji dodaje da srpski vicešampion ne sme da upadne u zamku ofanzive. U razgovoru za Sportski Žurnal Stojić je čak sugerisao Stanojeviću da počne utakmicu sa dva zadnja vezna.

“Ako Stanojević bude igrao bez Šćekića može da postigne pogodak. Međutim, primiće jedan više sigurno. Napadač Šarlroa Rezai lako postiže golove. On je gazda tima. Nezgodan je Nikolson sa Jamajke. S druge strane, realan problem Partizana je odbrana. Znatno slabija u odnosu na vezni red i napad. Ozbiljan disbalans”, rekao je Ranko Stojić za Sportski Žurnal.

Jasno je da bi crno-beli imali veće šanse da se meč igra u Beogradu. Bez obzira na nedostatak publike.

“Biće to minus za Belgijance. Domaći teren je uvek prednost. Spavaš u svom krevetu, ne putuješ, imaš u startu 20 posto više samopouzdanja. Recimo, da je Zvezda dočekala Omoniju na Marakani slavila bi dva razlike, ali…”.

Velika prednost domaćeg tima biće kontinuitet. Malo toga je Šarlroa menjala poslednjih godina.

“Nemaju potrebe da menjaju tim, lako pokriju transfer budžet. Prodaju napadača u Lil za 15 miliona evra i procente. Još povećaju budžet. Vode zdravu politiku. Kontinuitet je ozbiljna prednost”.

Međutim, daleko od toga da Partizan nema šta da traži.

“Sviđaju mi se Natho i Zdjelar. Suma je vrlo talentovan, iznad proseka, ali nema mentalitet za veliki klub. Ne smeš da biraš utakmice. Može da ih reši, ali… Sadik je dobar profil, nije veliki realizator, igrački je, pak, dobar. Ako kompletira potkolenice, može da napreduje još 20 posto. Stevanovića sam video u kadetima, top talenat. Ni Asano nije loš, samo da ne rešava brzopleto situacije. Nije za veliki nivo, ali vrlo interesantan. Hoće da igra defanzivu”.

Golman Šarlroe Peneto ima 39 godina, što bi mogla da bude prednost srpskog predstavnika.

“Znam ga iz Bastije. Branio je za mlađe selekcije Francuske. Linijaš, ali dobar. Sa druge strane imamo vrhunskog Stojkovića. To što ne brani u prvenstvu nije mu hendikep. Ima iskustvo”.

Prognoza?

Pobediće crno-beli. Iako nosim lepe uspomene iz Šarlroa, voleo bih da to bude Partizan. Međutim, moram da ponovim: da biste igrali ofanzivno, morate da imate dobru odbranu”.

Izvor Mozzart sport