Siniša Saničanin ozdravio i već trenira! Ohrabrujuća informacija i po pitanju Aleksandra Šćekića

Saničanin protiv DAC-a (© MN Press)

Sezona se za fudbalere Partizana nastavlja pre vremena. U sredu u Humsku 1 dolazi kruševački Trajal u prvoj rundi Kupa Srbije, a za taj meč ravnopravno sa ostatkom tima konkuriše i Siniša Saničanin.

Štoper crno-belih se oporavio od infekcije virusa korona, poslednja dva testa pokazala su da je negativan, a kako se dobro oseća, automatski se vratio na treninge. Već drugi dan reprezentativac Bosne i Hercegovine je na raspolaganju Aleksandru Stanojeviću, što je svakako povoljna vest za šefa stručnog štaba uoči još jednog zahtevnog ciklusa mečeva, s obzirom da će do narednog predaha Parni valjak odigrati sedam utakmica za 23 dana.

Saničanin je dan uoči meča sa Florom u Ligi konferencije bio pozitivan na redovnom tesitranju na kovid, preskočio je beogradsku premijeru trećeg po važnosti UEFA takmičenja, ali nema sumnje da će igrati protiv Genta, 21. U međuvremenu će u Humskoj gostovati i Radnik, u prvenstvenom duelu ove nedelje.

S druge strane, imajući u vidu da je Saničanin tek ušao u trenažni proces, možda bi protiv Trajala u sredu mogli na štoperskim pozicijama da se spoje Bojan Ostojić i Nemanja Miletić, s obzirom da je Igor Vujačić sa reprezentacijom Crne Gore. A iz tabora Sokolova stigli su nagoveštaji da na gostovanju Gibraltaru Aleksandar Šćekić nije pretreo težu povredu, iako je napustio teren u 51. minutu. Mala zabrinutost je vladala zbog zdravstvenog stanja zadnjeg veznog, da bi se ispostavilo da je s njim sve u redu i najavljen je kao starter za večerašnji duel u Oslu sa Norveškom.

Originalni članak: Mozzart sport