Sin bivšeg fudbalera Partizana predstavljen u Atletiko Madridu

Mladi štoper (2005. godište) Ivan Vasiljević potpisao je ugovor sa Atletiko Madridom i predstavljen je na Vandi Metrpolitano.

Sin bivšeg fudbalera Partizana, Petra Vasiljevića, je u redove Madriđana stigao iz Rajo Majadahonde.

Zanimljivo je da će Vasiljeviću trener u mlađim kategorijama biti čuveni Fernando Tores.

„Fernando Tores je personifikacija za Atletiko. Sa blizu 400 oficijalnih mečeva zavredeo je najviše mesto u klupskoj istoriji. Kao igrač osvojio je bukvalno sve, od Mundijala do klupskog prvaka Evrope. Biće mi čast da radim sa takvom veličinom punom autoriteta i znam da ću moći mnogo da naučim i nivo igre podignem na još viši nivo”, rekao je talentovani Vasiljević.

Da li Vasiljevića možemo očekivati narednih godina i u reprezentaciji Srbije?

„Najveća čast svakog fudbalera je da zaigra za svoju zemlju. Želim da svojim nastupima za Atletiko zavredim poverenje selektora i u vremenima kada fudbal Srbije, i klupski i reprezentativni doživljava renesansu i progresiju, dam pun doprinos na reprezentativnom polju i predstavim se širem auditorijumu na najafirmativniji način dajući pun doprinos ostvarenjima Orlića”, rekao je novopridošli član omladinskog pogona madridskog Atletika, Ivan Vasiljević.

Inače, Vasiljević je potpisao ugovor sa Atletikom u naredne četiri godine.

Na zvaničnom sajtu Vasiljević je predstavljen kao igrač koji se dobro služi i desnom i lveom nogom, da je moćan u skoku i da dobro prati protivničke napadače.

Originalni članak: Sputniknews.com