SEĆANJE: LEGENDA ŽIVI !

HARIS BRKIĆ~LEGENDA ŽIVI!!!

(tekst sa bloga od 12.12.2014.)

-LEGENDA ŽIVI-:

Ne postoji ništa surovije u ovom, i ovako turobnom životu,  nego da se nasilno ugasi ili nestane jedan mladi život. Još kada je to neko ko je bio idol i uzor mnogim klincima-neizmerna bol je još veća. A, takav, po svemu,  bio je naš HARIS.

Došavši 1992.u INSTITUCIJU iz sarajevske Bosne ovaj momak je već prve godine koju je proveo na pozajmici u Borcu pokazao da PARTIZAN dobija novi dijamant spreman za brušenje. Od sezone 93/94 pa sve do svog odlaska 1999.u Budućnost, HARIS BRKIĆ je osvojio sa najdražim klubom 3 titule prvaka i 3 nacionalna kupa. Bio je i učesnik fajnal-fora u Barseloni zajedno sa AKADEMIJOM. Za sve to vreme HARIS je uspeo da bude deseti igrač po broju odigranih utakmica za klub, osmi na večnoj listi strelaca kao i peti strelac PARTIZANA u evro kupovima. Vrativši se u INSTITUCIJU 2000.god.svi smo bili ubedjeni da ce ova LEGENDA nastaviti tamo gde je stao i da će ove brojke biti mnogo veće i još sjajnije.

Međutim, posle samo tri odigrane utakmice neki monstrum i bolesni um je sve to srušio. Posle treninga 12.decembra 2000.HARIS je pogodjen sa dva metka u glavu a 15.12.ujutro, mi smo bili zavijeni u crno stravičnom vešću da je naša LEGENDA izgubila borbu za život.Neverica i tuga traju i dan-danas.

KK PARTIZAN kao prava i zdrava porodica u znak sećanja na ovog “sina kluba” svake godine organizuje memorijalni turnir a nama jedino ostaje sećanje. Sećanje na nekog od nas,nekog bliskog,nekog SAVRŠENOG.

HARIS BRKIĆ to svakako jeste a takvi-ZA NAS, NIKADA NE UMIRU!
Autor:Goxy