SAŠA ZDJELAR: Nikome više nije svejedno kada igra sa Partizanom! Uzećemo titulu! Svake godine idem po badnjak

Partizan je odigrao odlično prvi deo sezone. Uvod jeste bio ubedljiviji od finiša, ali kada se podvuče crta, u Humskoj imaju i te kako razloga da budu zadovoljni. Pet bodova više u odnosu na Crvenu zvezdu i lepa prilika da se preko praške Sparte domognu osmine finala Lige konferencije, nešto je što su u taboru crno-belih mogli samo da sanjaju.

Saša Zdjelar blistao je u jesenjem delu sezone (Foto: Starsport)

To nedvosmisleno potvrđuje i fudbaler bez kojeg se startna postava crno-belih, jednostavno, ne može zamisliti, Saša Zdjelar. Zna se ko je u Himskoj zadužen za golove, ko za asistencije, ko da kvari igru rivala, ko da motiviše… ali stekao se utisak da kada njega nema na terenu, to ipak nije to…

Posle uspešne polusezone, Saša Zdjelar puni baterije za nastavak ove za sada lepe fudbalske priče. A najradosniji hrišćanski praznik, Božić, tradicionalno već provodi sa najmilijima, po ustaljenim običajima i ritualima…

– Vernik sam i izuzetno poštujem srpsku tradiciju, a po badnjak u svom Vrbovskom, idem kao i svake godine, ranom zorom. Trudim se da sve velike praznike provedem u krugu najmilijih, jer zbog obaveza često odsustvujem od kuće. Po badnjak obično krene nas 30-40 iz kraja i to je već tradicija. Zaista, vreme praznika je nešto posebno za mene – kaže Saša Zdjelar, u razgovoru za MaxBet sport.

Praznici su asocijacija i za odmor. Kako ga provodite?

– Sa devojkom i porodicom, kao i praznike uostalom. U porodičnom orkuženju, što čuvamo još od detinjstva i to je nešto što me zadržava da budem tu. Otišli smo devojka i ja na par dana, ali uglavnom smo tu. Iskreno, jedva sam čekao da se ujutru probudim, da skuvam čaj i da nemam nikakvu obavezu. Ovu pauzu koristim i da budem malo sa prijateljima, jer za ovih šest meseci odigrali smo više od 30 utakmica. Računajte da sam ja više od 60 dana bio u karantinu, plus pripreme. Zato malo i sedim sa prijateljima, razmenjujemo mišljenja, pričamo o fudbalu, ali i o stvarima van fudbala. Počećemo ubrzo i pripreme, a ja volim pre priprema da malo treniram, da uđem u ritam. 

Vratimo se minuloj polusezoni, najuspešnijoj u istoriji Partizana. Kako sa ove distance gledate minulih šest meseci?

– Realno, da nam je neko ponudio tokom priprema u Sloveniji letos ovako nešto, oberučke bismo prihvatili… A da li bismo verovali u tom momentu da ćemo sve ovo ostvariti, pitanje je. U sjajnoj smo situaciji i daćemo sve od sebe da je zadržimo. Kada se sada setim šta smo zacrtali na pripremama u Sloveniji, kako smo planirali, jasno je da smo te želje prevazišli. Igramo i dalje Evropu, a to je bio jedan od ciljeva. Prošli smo teške kvalifikacije, ušli u grupu, onda obezbedili i proleće. Što se tiče Superlige, prvi smo na tabeli, imamo pet bodova više, tako da, iskreno, to je nešto što je fenomenalno u ovom momentu i voleo bih da se stvari tako razvijaju i u 2022. 

Mnogo toga se promenilo u crno-belom taboru u odnosu na prethodne sezone?

– Slažem se. Mnogo je drugačije sada na kraju godine kada smo prvi, za razliku od prošlih sezona. Sada dobijamo utakmice, držimo razliku, ne jurimo nikoga… Sa psihološke strane je mnogo lakše. Ali, opet, veća je i odgovornost, jer mi moramo da zadržimo tu razliku. Idemo iz utakmice u utakmicu i dobijamo ih. To je sigurno najteži put i zato samo određeni fudbaleri mogu da igraju u velikim kluboviima. Kao što je to slučaj u velikim ligama, tako je i ovde – svi sada hoće da pobede Partizan. I kada dolazi Partizan, nije više isto kao prethodne dve, tri sezone. Kada u ovom momentu dolazi Partizan – nikome nije svejedno.

Kako vidite svoj učinak u minuloj polusezoni?

– Sezona je za mene krenula jako dobro, s te strane sam veoma zadovoljan. Igram dobro, ali uvek tražim korak više i mislim da može bolje. Želim da napredujem u nekim stvarima i sigurno je da ću biti zadovoljan ako u 2022. budem napredovao još više fudbalski i doveo sebe na neki drugi nivo.

Saša Zdjelar u meču sa Gentom (Foto: Starsport)

Da li bi to, ako uspete, doprinelo da vas krajem 2022. godine gledamo u Kataru kao reprezentativca Srbije?

– Od mnogo faktora zavisi da li ću biti deo reprezentacije. Ja sam tu, dajem sve od sebe, ako selektor vidi da mogu da pomognem ekipi i donesem nešto, spreman sam. Nacionalni tim u ovom trenutku igra jako dobro, momci su izneli veliki teret i ja moram da napravim iskorak kako bih dobio poziv, toga sam i sam svestan.

Gde vidite sebe u budućnosti?

– Ne krijem da bih voleo da se oprobam u nekoj od najjačih liga sveta, da vidim koliko mogu i koji su moji limiti. To je nešto što bih voleo. Ali, u ovom trenutku sam skoncentrisan samo na Partizan i na ono što se dešava u crno-belom taboru.

Kako gledate na uspehe srpskog reprezentativnog i klupskog fudbala u 2021. godini?

– Partizan i Zvezda su obezbedili proleće u Evropi, reprezentacija je otišla na Svetsko prvenstvo. Kad se to desilo? Je se ne sećam iskreno. To je nešto što je izvanredno za srpski fudbal, ne samo za Partizan i Zvezdu, nego i za ostale klubove koji će lakše moći da dođu do Lige Evrope i Lige konferencije. Iskreno bih voleo da srpski fudbal nastavi u ovom smeru i da se ozbiljno nastavi sa daljim naretkom. Tu mislim i na gradnju stadiona, izgradnju sportskih centara kao što je to uradio TSC. Oduševljen sam onim što su napravili tamo. Svaki klub i grad u ovoj zemlji zaslužuje da ima takav stadion. Jednostavno, kad dođeš i igraš tamo, bude ti prelepo. To je nešto čemu treba da težimo.

Za kraj, šta ste poželeli u novogodišnjoj noći?

– Želje za Novu godinu? Voleo bih da ostanemo prvi u Superligi i da prođemo makar još jedan krug takmičenja u Ligi konferencije, mislim da bi to bila jedna od najboljih sezona u istoriji Patizana. A privatno, neka ostane kao što je sada, da ostanemo svi zdravi, srećni… Napravićemo mi sve da bude kako treba – rekao je Saša Zdjelar na kraju razgovora za MaxBet sport.

Originalni članak: Maxbet sport