Šarenac se izvinio Grobarima: “Ovo nema veze sa Zvezdom i Partizanom, ispraviću sve u sledećem prenosu”

Uvideo je grešku i obećao je da će se iskupiti za nju

Poznati srpski komentator, proslavljen po komentarisanju košarkaških prenosa reprezentacije Srbije, Slobodan Šarenac je nakon gafa odlučio da se javno izvini Grobarima.

Navijači Partizana su mu nakon prenosa meča Srbija – Finska zamerili što je napravio nenamernu grešku i titulu prvaka Evrope pogrešno nazvao.

Naime, on je u prenosu Partizanovu titulu prvaka Evrope nazvao “FIBA Kup evropskih šampiona”, međutim taj naziv je titula nosila od 1958. do 1991. godine.

Partizan je titulu uzeo 1992. godine, kada je trofej dobio novi naziv “FIBA Evroliga”. Ime se menjalo još dva puta, prvo je promenjeno u “FIBA Suproliga” od 2000. do 2001, nakon čega je dobio konačni naziv “Evroliga”.

Povodom toga se oglasio Šarenac, koji je obećao da će to u prvom sledećem prenosu ispraviti.

Prigovori što sam pogrešio i rekao da je KK Partizan 1992 osvojio KEŠ, a ne Evroligu, svi usvojeni. Moja greška!!! Nenamerno. Ispravka ide u sledećem prenosu koji budem radio. Nisam ni znao da se oko toga vodi rasprava ovih dana. I opet- nema veze sa PAR-CZV, već moja greška – napisao je na svom “X” nalogu Slobodan.

Sledeći meč reprezentacija Srbije igra u ponedeljak 26. februara, protiv selekcije Gruzije, a prenos meča je od 18 časova.

Originalni tekst Telegraf.rs